Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) öncülüğünde, Foça Belediyesi, Foça Kaymakamlığı ve Foça Form işbirliği ile 17 Ağustos günü ilçede bir dizi etkinlik düzenlenecek.
17 Ağustos 2014 Pazar günü, Foça’da; başta deprem olmak üzere yangın, sel, heyelan gibi afetlerde arama kurtarma ekipleri ulaşıncaya kadar geçen sürede yapılması gerekenlere ilişkin “Foça Afetlere Hazır Olmalı” adlı bir etkinlik gerçekleştirilecek.
Etkinlik kapsamında; afetlere hazırlığın toplum tabanlı olması; bireyden ve hane halkından başlaması gerektiği ve tüm paydaşlar ile toplumun işbirliğinin önemi vurgulanacak. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) öncülüğünde, Foça Kaymakamlığı ile Foça Belediyesinin desteklediği etkinlikte; AFAD, GEA, Acil Kurtarma Sistemi (AKS), Arama Kurtarma Derneği (AKUT), Afette Rehber Çevirmenlik (ARÇ), Kızılay, Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü (UMKE), Telsiz ve Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC); Dokuz Eylül Üniversitesi-Deprem Araştırma Uygulama Merkezi (DAUM)’de tanıtım ve bilgilendirme masaları açacak.
“Afetten sonra 72 saat” konulu halka açık bir eğitim programı ve belgesel gösteriminin de yapılacağı etkinlik, 13:30-21:30 saatleri arasında gerçekleşecek. Altın saatler olarak tanımlanan afetten sonraki ilk 72 saate ilişkin bilgilendirmeyi ve ilgili kurumların tanıtımını içeren bu etkinlik, farkındalık eğitimleri ve afet gönüllüleri eğitimi ile arama kurtarma ekibi kurmayı amaçlayan bir projenin de başlangıcını oluşturacak.
Kaynak: iha