Karşıyaka’nın Filizleri projesine katılarak burs almaya hak kazanan öğrenciler, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’a teşekkür ziyaretinde bulundu.
Karşıyaka Belediyesi tarafından başlatılan Karşıyaka’nın Filizlerini Geleceğe Hazırlıyoruz Her Apartman ile Bir Öğrenci Okutuyoruz projesi, burs için başvuru yapan öğrencilerin gönüllü apartman yöneticileri ile buluşturulmasının ardından başladı. Oluşturulan yönetmelik kapsamında burs almaya hak kazanan öğrenciler ilk burs ücretlerini aldı. Bu yıl itibariyle akademik yaşama adım atan üniversiteliler, kendi aralarında seçtikleri temsilci grubu ile Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’a teşekkür ziyaretinde bulundu. Belediye öncülüğünde başlatılan burs projesinin eğitim yaşamlarına katkı sunacağını dile getiren öğrenciler, projenin tüm belediyelere örnek olması gerektiğini belirtti.
“CUMHURİYETİ GENÇLERLE KORUYACAĞIZ”
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Geçen ay başlattığımız ve Türkiye’ye örnek olacağını umduğumuz Karşıyaka’nın Filizleri projemiz emin adımlarla başarıya yürüyor. Burs almaya hak kazanan öğrencilerimizi, projeye katılan apartmanlarımızla buluşturduk ve bu ay itibariyle eğitim bursları yatmaya başladı. Projemizin başarıya yürüyor olması sevindirici. Cumhuriyetin temel değerlerini gençlerle koruyacağımızdan eminiz. Daha yolun başındayız. Geleceğimize ve gençlerimize herkes sahip çıkmalı. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz. Dayanışma ve yardımlaşma duygusu ile gençlerimize el uzatan Karşıyakalılar, bana göre kutsal bir görevi yerine getiriyor. Belediye, vatandaş ve öğrencilerimizle el ele mutlu bir Karşıyaka oluşturacağız” dedi.
“BAŞARIYA ULAŞACAĞIZ”
Burs almaya hak kazanan öğrencileri temsilen Başkan Akpınar’ı ziyaret eden üniversiteliler de “Belediyemizin hayata geçirdiği bu proje, bizler için oldukça anlamlı ve örnek alınması gereken bir projedir. Bizler, bize sahip çıkarak eğitimimize katkı sağlayan Karşıyaka halkının sorumluluğunu üzerimizde taşıyoruz. Daha fazla çalışmamız gerektiğinin farkındayız. Başarıya ulaşmak için ne gerekiyorsa yapacağız” diye konuştular.
Kaynak: iha