24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında, Kemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kemalpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen resmi etkinlikler, müzik ziyafetine dönüştü. Kemalpaşa Ferzent Bulum Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan grup, seslendirdiği şarkı ve türkülerle öğretmenlerine unutulmaz dakikalar yaşattı.
Yurt çapında her yıl coşkuyla kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü, Kemalpaşa’da düzenlenen resmi etkinlik programıyla müzik ziyafetine dönüştü. Kemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kemalpaşa Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen resmi etkinliklerde sahne alan 10 kişilik Kemalpaşa Ferzent Bulum Anadolu Lisesi Müzik Grubu, seslendirdiği şarkı ve türkülerle öğretmenlerine unutulmaz dakikalar yaşattı.
Resmi program kapsamında stajyer öğretmenlerin de yemin ederek görevlerine başladığı törende Kemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Yılmaz, günün anlam ve önemine ilişkin kısa bir konuşma yaptı.
Kemalpaşa Kaymakamı Kamuran Taşbilek, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu ve Kemalpaşa Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kılıçaslan’ın hazır bulunduğu etkinlikte konuşan Yılmaz, eğitimde öğretmenlerin önemine dikkat çekerek, bu noktada öğretmelerin her zaman fedakarca çalıştığını dile getirdi.
Kemalpaşa İlçesi’nde düzenlenen çeşitli aktivitelerin ödül törenlerinin yapıldığı resmi programda kısa bir konuşma yapan Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, öğretmenlerin toplum için son derece önemli bir görevi yerine getirdiğini söyledi.
SOKRATES’IN SÖZÜNÜ HATIRLATTI
Eğitim öğretimde, öğretmenin rolünü özlü bir sözle açıklayan Başkan Uğurlu, “Sokrates’in eğitimle ilgili çok anlamlı bir sözü vardır. Sokrates, ‘Hiçbir eser yoktur ki, fiyatı ve değeri olmasın. Yalnızca bir eserin değeri yoktur. O da öğretmenin eserinin değeridir’ demiştir. Bu çok anlamlıdır çünkü öğretmenin yetiştirdiği ya her şeydir ya da hiçbir şeydir. Bu sebeple öğretmenlerimiz bizler için çok önemlidir” diye konuştu. Birbirinden güzel eserleri seslendiren öğrenci müzik grubunu da çok beğendiğini ifade eden Başkan Uğurlu, “Burada müzik öğretmenimizin ve ekibinin, müzik noktasında ne kadar başarılı olduğunu görmüş olduk. Gerçekten çok güzel bir dinletiydi. Bu programa emeğe geçen herkesi tebrik ediyorum. Bu vesileyle de 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum” ifadesinde bulundu.
Kaynak: iha