Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi Sergi Salonu yeni sezon öncesi baştan aşağı yenilendi. Girişteki kapıların sökülmesiyle daha geniş ve ferah bir görüm kazanan sergi alanının ışıklandırma sistemi değişirken, ek panolar konularak hem pencerelerden güneş ışınları engellendi hem de ölü alan olarak nitelendirilen bölgeler sergi alanı olarak kullanılabilir hale getirildi.
SEZONUN İLK SERGİSİ GÜNAY KAZÇIN’DAN
Daha geniş, modern ve yepyeni bir görünüme kavuşan Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi Sergi Salonu kapılarını Dekoratör Günay Kazçın’ın sergisiyle açtı. Aynı zamanda yeni sezonun ilk sergisi olma özelliğini de taşıyan serginin açılışına İzmirli sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Resim sanatına henüz çocuk yaşlarda başlayan ve bugüne kadar dokuz kişisel sergi açan Kazçın’a Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş adına Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Halim Yazıcı günün anısına dolmakalem hediye edildi. 10. sergisini Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi’nin yenilenen sergi salonunda açmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Günay Kazçın da desteklerinden ötürü Konak Belediyesi’ne teşekkür etti. 24 eserinden oluşan sergi 30 Ekim’e kadar Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda gezilebilecek.
GENÇ YETENEKLERE KAPILAR AÇILDI
Konak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Halim Yazıcı, yenilenen Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi Sergi Salonu’nun özellikle genç sanatçıların projelerine ev sahipliği yapacağını söyledi. İzmirli genç sanatçılara eserlerini sergileme fırsatı sunmak istediklerini belirten Yazıcı, yenilenen salonun plastik sanatların her alanından projenin sergilenebileceği bir mekan haline getirildiğini dile getirdi.
Kaynak: iha