Konak Belediyesi’nin ilkokullar arası düzenlediği Cumhuriyet Coşkusu konulu resim yarışması sonuçlandı.
Bu yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı bir dizi etkinlikle kutlama kararı alan Konak Belediyesi’nin ilkokullar arası düzenlediği Cumhuriyet Coşkusu konulu resim yarışması sonuçlandı. Bu yıl ilk kez düzenlenen yarışmaya 215 eser katıldı. Miniklerin hayallerindeki cumhuriyet coşkusunu resmettiği yarışmada dereceye girenlere ödülleri Alsancak Dominik Caddesinde düzenlenen törende verildi. Cumhuriyet coşkusunun doyasıya yaşandığı etkinlikte çocuklar palyaçolar eşliğinde dans edip, şarkı söyledi. Ellerindeki Türk bayraklarıyla cumhuriyetin 91’inci yılını kutlayan çocuklar, hayal dünyalarını yansıttıkları resimleri de gururla sergiledi.
“CUMHURİYET ÇOCUKLARA EMANET”
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da törene katılarak cumhuriyet coşkusunu ve hayallerini renklerle anlatan çocukların mutluluğuna eşlik etti. Minik ressamların sevgi gösterileri arasında tören alanına giren Başkan Pekdaş, yarışmaya katılan öğrencileri tek tek kutladı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’i yaşatmak ve geliştirmenin görevleri olduğunu vurgulayan Başkan Pekdaş, özellikle kız çocuklarından daha çok çalışmalarını ve meslek sahibi olmalarını istedi. Pekdaş, "Biz Cumhuriyet’i sizler için yaşatmak zorundayız. Onu geliştirecek olan ise sizlersiniz. Büyük Atatürk İnsanlar özgür yaşasın, kendileriyle ilgili kararları kendileri alsın, kızlar meslek sahibi olsun, özgür bireyler yetişsin diye, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’i kurdu. Dolayısıyla biz kız çocuklarımızdan çok daha fazla şey bekliyoruz. Hem Ata’mıza verdiğimiz sözü yerine getirmek hem de cumhuriyeti daha çok geliştirmek için çalışmalıyız. Cumhuriyet coşkusu içimizden hiç eksilmesin ki; cumhuriyeti yaşatabilelim, daha ileriye götürelim. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Sizler bizim coşkumuzsunuz. Bu coşkuyu yaşatmak, Cumhuriyet’i bu coşkuyla çoğaltmak bizim görevimiz. Bu Cumhuriyet sizlere emanet" diye konuştu.
MİNİK RESSAMLARIN ÖDÜLLERİ PEKDAŞ’TAN
Reyhan Abacıoğlu, Lale Temelkuran, Zeliha Koçoğlu Ceylan, Hülya Yalçın’dan oluşan seçici kurulun iki kategoride değerlendirdiği ve seçim yapmakta oldukça zorlandığı eserler arasında dereceye girenlere ödüllerini Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş verdi. Melih Özakat İlköğretim Okulu’ndan Derin Kaçar, Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’ndan Elfim Havutçu ile Müdafa-i Hukuk İlköğretim Okulu’ndan Aylin Nil Çetinkaya, Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’ndan ise Ege Üçsugan, Elif Sude Hantal ile Yağız Efe Uğurlu başarı ödülü ve katılım belgelerini Başkan Pekdaş’ın elinden aldı. Ödül töreninin ardından çocuklarla birlikte Cumhuriyet Coşkusu konulu resim yarışmasına katılan eserlerden oluşan sergi ziyarete açıldı. Başkan Pekdaş da sergiyi gezerek minik ressamlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen tören renkli gösteriler ve ikramlarla gün boyu sürdü.
Kaynak: iha