Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, engelli yurttaşların sadece bir gün değil her gün hatırlanması gerektiğini belirterek, onların rahatça yaşayabileceği bir dünya kurmakla görevli olduklarını söyledi.
Konak Belediyesi’nin Aralık ayı meclis toplantılarının ikinci oturumu Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş başkanlığında gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen oturum öncesi Başkan Sema Pekdaş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir konuşma yaptı. Engelli yurttaşların sadece bir gün değil her gün hatırlanması gerektiğini söyleyen Pekdaş, engellilerin rahatça yaşayabileceği bir dünya kurmakla görevli olduklarını dile getirdi. Pekdaş, herkesi dünyaya engelli yurttaşların gözünden bakmayı deneyerek, yaşamın günlük işlerini sürdürürken daha duyarlı olmaya davet etti.
“DUYARLILIK VE FARKINDALIK OLUŞTURULMALI”
Araç park ederken, yaya geçişlerini ve kaldırımları işgal ederken bir kez daha düşünülmesi gerektiğini belirten Başkan Pekdaş, "Engellilerin de yaşadığı bir dünyada yaşıyoruz. Bizim yaşam hakkımız kadar, bir engelle dünyaya gelen veya sonradan engelli olan insanlarımızın da yaşama hakkı var. Engelli olmak eve kapanmak demek değil. Hayatı herkes gibi yaşamak onların da hakkı. Dolayısıyla engellilerin de yaşayabileceği bir dünya kurmak; sokaklar, parklar, ulaşım araçları yapmak hepimizin görevi. Araçlarımızı park ederken, yaya geçitlerini ve kaldırımları işgal ederken, kendimizin de bir gün engelli olabileceğini düşünerek hareket etmek zorundayız. Bir başkası gibi düşünmek, farkındalık oluşturmak bizim görevimiz. Hareketlerimizi bir başkasını düşünerek yaptığımız noktada insan haklarına saygılı davranmış oluruz. Sadece bir gün değil her gün engellileri unutmadan yaşamamız gerekiyor" diye konuştu.
KOMİSYONLAR ENGELLİLER İÇİN ÇALIŞIYOR
Başkan Pekdaş’ın ardından İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Kırmızı Bayrak Komisyonu’nda da yer alan CHP’li meclis üyesi Hayrullah Sorkun da söz alarak engelli yurttaşların kolay kullanabileceği mekanlar yapılması gerektiğine dikkat çekti. Büyükşehir’in engellilerin yaşamını kolaylaştıran mekan ve ulaşım araçlarına kırmızı bayrak verdiğini söyleyen Sorkun, Konak’ta kırmızı bayraklı mekanların artması isteğini dile getirdi. Meclis oturumunun dilek ve öneriler kısmında söz alan engelli komisyonu üyesi Doğan Bayram da komisyon olarak çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi.
Kaynak: iha