Menderes Belediyesi tarafından hayata geçirilen İzmir’in ilk, Türkiye’nin dördüncü Otokros Pisti’nde ilk yarışlar gerçekleşti. Yarışlarda dereceye girenler kupalarını Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu’nun elinden aldı.
Menderes Belediyesi tarafından spora yönelik gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında ilçeye kazandırılan Otokros Pisti’nde ilk yarışlar gerçekleşti. Türkiye’nin dördüncü, İzmir’in ise ilk pisti olma özelliğini taşıyan Kısıkköy’de ki pistte yarışlar kıyasıya mücadelelere sahne oldu. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu ( TOSFED ) Otokros Kupası 9. Ve 10. Ayak Yarışları’nın gerçekleştiği pistte dereceye girenlere ise kupalarını Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu verdi.
Kupa töreninde konuşan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “ Menderes Belediyesi olarak başlattığımız çalışmalara hız kesmeden devam ediyoruz. Bu çalışmalar kapsamında spora yönelikte uygulamalarımızı hayata geçiriyoruz. TOSFED ile yaptığımız görüşmeler sonunda İzmir’in otomobil sporlarındaki bir eksiğini sona erdirerek hem Menderesimiz’e hem de İzmirimiz’e Otokros pistini kazandırdık. İnşallah bugün olduğu gibi bundan sonra da pistimizde güzel organizasyonlara imza atacağız. Yaptığımız bu tür çalışmalar ile ilçemizin ulusal anlamda tanınırlığını da arttırmış olacağız “ dedi.
Menderes’in spor alanında da başarıyı yakalaması için çaba sarf ettiklerini kaydeden Başkan Soylu, “ İlçe gençlerimizi spora yönlendirmek adına attığımız adımlardan bir tanesi bu pisti ilçemize kazandırmak oldu. Amacımız ilçemizde başarılı sporcuların yetişmesi. Bu kapsamda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah gelecek yıllarda hem motor sporlarında hem de başka branşlarda başarılı sporcularımızı Menderesimiz’den Türkiye’ye kazandıracağız ” diye konuştu.
Kaynak: iha