Narlıdere Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 91. yılı kutlamaları sebebi ile Demokrasi meydanında bir tören düzenledi.
Narlıdere Belediyesi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milletine armağanı olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlamak için Sivil Toplum örgütleri, Dernekler ve Narlıdereli vatandaşlarla Demokrasi meydanında düzenlenen törenle bir araya geldi. Törene Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP PM Üyesi Tuncay Özkan, CHP İlçe Başkanı Cafer Esen, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Sivil toplum örgüt temsilcileri ve dernekler ile Narlıdereli vatandaşlar katıldı.
Çelenk sunumunda belediye adına Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur çelenk sunarken CHP Narlıdere İlçe Teşkilatı adına hazırlanan çelengi ise CHP PM Üyesi Tuncay Özkan, CHP İlçe Başkanı Cafer Esen ve partililer birlikte koydu. Narlıdere’de bulunan tüm yöre dernekleri adına ve dernekler adına gerçekleştirilen çelenk sunumlarının ardından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için 1 dakikalık Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi.
Tören şeref defterini imzalayan Başkan Batur, şeref defterine yazdı satırları okudu. Batur, ülke sınırlarına kadar sıçrayan savaş ve ezici etkilerinin Türkiye’yi derinden etkilediğini ifade ederek, “Bugün maalesef tarihimize yakışmayan bir 29 Ekim yaşıyoruz. ‘yurtta sulh, dünyada sulh’ ilkesini benimseyen Türkiye, dört bir yanı sorunlarla ve savaş tehdidi ile çevrilmiş bir yer haline getirilmiştir. Bu tablo Türkiye için üzüntü vericidir. Geçmişten bu yana bir arada yaşayan insanlarımız sen, ben kavgasına düşürülmüştür. uygulanan yanlış politikalarla gittikçe daha da karanlık ve karışık bir kaos ortamına doğru sürüklenen Türkiye, dayanışma ruhuyla bu sıkıntılarının üstünden gelecektir. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi ‘muhtaç olduğumuz kudret, damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur’. Bize emanet ettiğin cumhuriyet ve değerlerini son nefesimize kadar korumaya ve kollamaya ant içiyoruz." diye konuştu.
Kaynak: iha