Dünyanın en kaliteli mandalinası Satsuma’nın yetiştiği Seferihisar’da, bu yıl mandalina sezonunu yine bayram havası içerisinde kutlanacak. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’le birlikte yaklaşık 30 yıl aradan sonra üst üste altıncı, toplamda 15. Kez düzenlenecek Mandalina Şenliği’ne her yıl olduğu gibi İzmir ve çevre ilçelerin büyük ilgi göstermesi bekleniyor.
SAHNEDE HALUK LEVENT
Seferihisar Belediyesi’nin bu yılki sürpriz sanatçısı Haluk Levent oldu. Türk Rock Müziği’nin güçlü sesi Haluk Levent, Mandalina Şenliği’nde sahne alacak ve bu kez şarkılarını turuncu satsumaların arasında seslendirecek.
YENİ MANDALİNA KRALI VE KRALİÇESİ SEÇİLECEK
Tüm gün birçok aktivitenin yaşanacağı mandalina şenliğinde, “En İyi Mandalina Yetiştiricisi”, “2014 Mandalina Kral ve Kraliçesi”, “En İyi Mandalinalı Tatlı Yarışması”, “En Yavaş Bisiklet Sürme”, “En İyi Mandalinalı Hediyelik Eşya Tasarım Yarışması” gibi birçok aktivetinin yer alacağı etkinlik sabah saat 13.00’da Kortej Yürüyüşüyle başlayacak.
Tüm İzmirlileri mandalina yemeye ve güzel- huzurlu-eğlenceli bir Pazar günü için 16 Kasım’da Seferihisar’a davet eden Belediye Başkanı Tunç Soyer; “İlçemizin en önemli geçim kaynağı mandalinanın bu yılki sezonunu yine hep birlikte kutlayacağız. Mandalinanın tanıtımı, üreticilerin desteklenmesi ve teşvik edilmesi amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz festivalimizin 15.kez düzenleyeceğimiz için heyecanlıyız. Bol bol mandalina yiyeceğiz ve eğleneceğiz. 16 Kasım Pazar günü herkesi Seferihisar’a bekliyorum” dedi.
Mandalina Şenliği 16 Kasım Pazar günü Saat 13.00’de İlçe Merkezi’nden kortej yürüyüşüyle başlayacak. Yarışmalar ve konser Kapalı Pazar Yeri’nde gerçekleşecek.
Kaynak: iha