Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, 1922 yılında Urla Yarımadası’ndan Atina Kesariani’ye göç eden Yunanlı mübadilleri Urla Belediyesi Meclis Salonu’nda ağırladı. 2000 yılından bu yana her sene Urla’yı ziyaret eden Yunan göçmenler, Atina Kesariani’de kurmuş oldukları derneği, Urla Belediyesi’nin de verecek olduğu destekle daha da güçlendirerek, iki şehir arasındaki bağı kuvvetlendirmek istediklerini söyledi.
Annesinin Urla’da doğduğunu söyleyen eski Kesariani Belediye Başkanı Yorgo Katmerci, “Bizim mücadelemiz kardeş belediye olmak. Urla’yı çok seviyoruz. Bağlarımızı koparmayıp daha da güçlendirmek istiyoruz” dedi.
Kesariani Dernek Başkanı Stella Saripanagiotou da Urla’yı ve burada yaşadıklarını unutmadığını dile getirerek, Urla’da yaşanan yöresel geleneklerini Kesariani’de hala devam ettirdiklerini söyledi.
"BAĞBOZUMU ŞENLİĞİNİ BİRLİKTE YAPALIM"
"Mübadelenin her iki halk içinde ne denli yaralar açtığını biliyorum" diyen Başkan Uyar ise şöyle konuştu: “Ortak kültürümüz çok fazla, bunu kaybetmek istemiyoruz. Kardeş şehir olmak için Belediye olarak elimizden geleni yapacağız. Ağustos ayında kutladığımız Geleneksel Bağbozumu Şenliğimizi seneye birlikte yaparak bağlarımızı daha da güçlendirelim.”
Dernek Başkanı Stella Saripanagiotou ve eski Kesariani Belediye Başkanı Yorgo Katmerci Başkan Uyar’a Yunanca “Küçük Asya” kitabı ve Kültür Bakanlığı’ndan onaylı Yunanca yazılı en eski tableti hediye etti.
Başkan Uyar, Yunanistan’dan gelen misafirlere Urla’ya özgü hediyeleri takdim ederek Urla’ya geldikleri için teşekkür etti.
Kaynak: iha