Makarnanın şişmanlattığı ve besin değerinin düşük olduğu uzmanlara göre sadece bir efsane. Zararı yok ama faydası çok. İşte yedi maddede makarna gerçekleri...

• Pratiktir 10 dakikada hazırlanabilir. 

• Besleyicidir, ekmeğe göre mineral madde, protein ve lif bakımından daha zengindir.

• Şişmanlatmaz çünkü pişirilmiş makarnanın kalorisi ekmekten yarı yarıya düşüktür, pişirilmiş makarna daha uzun sürede sindirilir, tok ve dinç tutar.

• Yağsızdır. Çok az (%1-1,5 minör yağ bileşenlerini ve yüksek oranda linoleik yağ asidi içerdiğinden kolesterolü düşürücü etkisi vardır.
 
• Makarnada bulunan kompleks karbonhidratlar kana yavaş karıştığı için tok tutar.

• Kilo vermenize ya da kilonuzu korumanıza yardımcı olur, iştahı azaltır.

 • Enerjiyi sabit tutar, şeker, kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.

DÜNYA MAKARNA GÜNÜ, TÜRKLERİN ÖNERİSİ

Makarna Kongresi’nde Türk delegasyonu tarafından önerilmiş. 1997 yılında Amerika’da yapılan ikinci toplantıda ise 25 Ekim tarihi Dünya Makarna Günü olarak kabul edilmiş. 10 yıl sonra da yine Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği’nin önerisiyle gün bir haftalık kutlamaya dönüştürülmüş.

Editör: TE Bilişim