İngiliz bilim adamları yeni bir araştırma ile gündeme geldi.Bilim adamlarına göre tıraş olmak cildi genç ve diri tutuyor.İngiliz doktor Michael Prager yaptığı açıklamada tıraşın ciltte yaşlanmayı önlediğini kabul ederek traşlı bölgedeki derinin canlılığının diğer bölgelere oranla daha fazla olduğunu söyledi. Araştırmaya katılan diğer bir doktor olan Neal Schultz ise yıllarca tıraş olan bir erkeğin aynı yaşıdaki kadına göre daha az yaşlandığının belirlendiğini hatırlatarak bu yöntemin kadınlar arasında da uygulanabileceğini belirtti.

Araştırmaya katılan Angela Gravin adlı bir kadın ise çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.8 senedir haftada üç kez tıraş olduğunu ve tıraş sonrası yüzüne sürdüğü kremlerden çok olumlu sonuçlar aldığını ve tüylerin ne daha siyah ne de daha sert çıktığını ifade etti.Angela Gravin,“Yüzümdeki yumuşaklığı ne lazer ne de ağda yaparak elde ettim. Köpük sürerek tıraş olmak en iyi çözüm” şeklinde konuştu.

Japonya'da yaşayan kadınlar arasında da yaygın olan bu uygulama bir güzellik uygulaması olarak görülüyor.Ayrıca dünyadaki bazı güzellik firmalarının kadınlar için özel tıraş köpükleri çıkardığını ve bunları hızla piyasaya sürerek önemli gelirler elde etmeye başladığını yazdı. 
Editör: TE Bilişim