EÜAŞ’ın termik santraller ve AEL işletmesine 219 işçi alımı için ilana çıkmasıyla ilgili bir değerlendirme yapan Maden-İş Sendikası Elbistan Şube Başkanı Adil Bölükbaşı, “219 işçinin alımına seviniyoruz ancak, sendika olarak düşüncemiz en az 500 kişinin daha alınmasıdır” dedi.
EÜAŞ Genel Müdürlüğü, Afşin-Elbistan A ve B Termik Santralleri ile AEL İşletmesine 219 işçinin alımı için İşkur vasıtasıyla ilana çıktı. Alımı bekleyen işçi adayları haberi sevinçle karşılarken Maden-İş Sendikası Şube Başkanı Adil Bölükbaşı, daha fazla alım için talepte bulunduklarını kaydetti. Bölükbaşı, “Bizim belirlediğimiz sayıya göre, daha fazla üretim için bu alımın dışında en az 500 işçi daha alınmalıdır. Daha önce ilgili yerlere konuyu ilettik. İşletmeninde bu yönde talebi vardır. 219 yeni işçi alımı ve istihdamı demek, 219 ailenin geçiminin sağlanması demektir. Bu durumda elbette bizleri ziyadesiyle sevindirir” diye konuştu.
Yeni alınacak işçilerle birlikte üretim kapasitesinin de artacağına inandığını anlatan Başkan Bölükbaşı, “Türkiye’nin en büyük açık işletmesi durumunda olan AEL İşletmesinde amacımız daha fazla insanın çalışması ve enerji üretimine katkı sağlamasıdır. EÜAŞ Genel Müdürlüğü’ne ve elimizin ulaştığı her yere konuyu iletiyoruz. Sendika olarak bu alımların dışında 2015 yılında da yeni bir alım çalışması yapılmasını istiyoruz. Şimdiden işe yerleşecek olan kardeşlerimize hayırlı olsun dileklerimizi iletiyoruz” şeklinde görüş bildirdi.
Son yaşanan Ermenek maden kazasıyla ilgili de konuşan Bölükbaşı şunları kaydetti:
“Soma’da yaşanan kaza sonrası yüreklerimizde büyük bir acı vardı. Ermenek bu acıyı daha da büyüttü. Maden kazasında yaşamını yitiren madenci kardeşlerimize Allah’tan rahmet madenci camiasına başsağlığı diliyorum. İnşallah bu kazalar son bulur.”
Kaynak: iha