Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Elbistan Bakım Şubesi, Elbistan ile birlikte Nurhak ve Ekinözü ilçelerinde karla mücadele için 24 saat teyakkuz halinde bekliyor.
Kar yağışının etkisini büyük ölçüde hissettirdiği 3 ilçeye bağlı mahallelerin ana bağlantı hatları başta olmak üzere yayla ve mezra yollarında kar temizleme çalışması yaptıklarını belirten Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Elbistan Bakım Şube Sorumlusu Ömer Çolak, “Yol açma çalışmalarımız aralıksız sürüyor ve şuanda kapalı yolumuz bulunmuyor. 15 araç ve 27 personelimizle en ücra köşedeki vatandaşlarımıza ulaşmak için 24 saat göreve hazır bekliyoruz” dedi.
Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte Elbistan, Ekinözü ve Nurhak ilçelerinin özellikle yüksek kesimlerinde kar yağışı günlük yaşamı olumsuz etkilemeye başladı. Bu bölgelerde yaşayanlarla özellikle yaylada ve mezralarda kara yakalanan vatandaşların imdadına ise Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi yetişiyor. Kar kalınlığının 50 santimetreyi geçtiği yaylalarda hayvanları ile birlikte mahsur kalan vatandaşlar, ekiplerin uzun uğraşları sonucunda kurtarılırken mahallelerin bağlı bulundukları ilçeyle bağlantısının kesilmemesi için de greyderler ve kar temizleme araçları aralıksız çalışıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Elbistan Bakım Şube Sorumlusu Ömer Çolak, Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda yer alan ve kar yağışına bağlı olarak kapanma riski bulunan tüm yollarda ekiplerin hazır bekletildiğini söyledi.
Kar yağışının beraberinde getireceği olumsuzlukları önlemek için günler öncesinden hazırlıklarını tamamladıklarını belirten Çolak, “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Elbistan Bakım Şubesi olarak 3 greyder, 2 loder, 1 ekskavatör, 5 kamyon, 1 dozer, 1 yükleyici ve 1 de kazıcı-yükleyici tipi iş makinelerimiz kar temizliği için görevlendirildi. Ayrıca önünde kar bıçağı bulunan 2 adet de kamyonumuz şuan göreve hazır bekliyor. 25 personelimiz, şartların ağırlığına göre 24 saat görev yapacak şekilde ulaşımın aksamaması için teyakkuz halinde” diye konuştu.
Elbistan’la birlikte Nurhak ve Ekinözü’ndeki kar temizleme çalışmalarını yaptıklarını hatırlatan Çolak, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç, Fen İşleri Daire Başkanımız Sayın Harun Buz ve diğer görevlilerimizle birlikte gerçekleştirdiğimiz toplantıda kar yağışına karşı alınacak tüm önlemlerimizi tamamladık. Karla mücadelede kullanacağımız araçlarımızın tüm bakımları yapıldı. Hepsi göreve hazır. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç Bey’in sorumluluk sahamızdaki yolların açık tutulması noktasında kesin talimatları var. Bizler de bu doğrultuda Elbistan, Nurhak ve Ekinözü ilçelerinde çalışma yürütüyoruz” ifadelerini kullandı.
Yolların kapanmasının özellikle yaylalarda bulunan ve ani hastalığa yakalanan vatandaşları zor durumda bıraktığını ifade eden Çolak, “Büyükşehir Belediyesi olarak, tek bir vatandaşımızın bile mağdur olmamasına özen gösteriyoruz. Bazı mahallelerimizde kar kalınlığı yer yer 50 santimetreyi geçiyor. Yüksek kesimlerde bu rakam daha da yukarı çıkıyor. Malum kış mevsimiyle birlikte özellikle yaşlılar ve çocuklarda hastalığa yakalanma riski de artıyor. Bizler de bunu dikkate alarak özellikle riskli noktaları göz önünde bulunduruyoruz. Önceki gece yaylada mahsur kalan vatandaşlarımızın ve hayvanlarının kurtarılması için de yoğun çaba harcadık” diye konuştu.
Kar temizlemenin yanı sıra buzlanma tehlikesine karşı da önlemlerini aldıklarını anımsatan Çolak, “Buzlanmaya karşı depolarımızda 160 tona yakın tuz ve diğer buz çözücü malzememiz bulunuyor. Ana arterlerde buzlanma olduğu zaman kullanacağız. Önümüzdeki günlerdeki hava şartlarına göre bu miktarı takviye edeceğiz. Amacımız vatandaşlarımızın rahat ve huzurlu bir şekilde ulaşmak istedikleri noktaya varmaları. Bu konuda bizlerden desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç, Fen İşleri Daire Başkanımız Sayın Harun Buz ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerimizle diğer ilgililere teşekkür ediyoruz” dedi.
Çolak, sürücülerden araçlarına kış lastiği taktırmalarını ve araçlarında mutlaka zincir bulundurmaları gerektiğini de hatırlatarak açıklamasını tamamladı.
Kaynak: iha