Elbistan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Sadettin Yalçın, birlik üyelerine seslenerek, desteklemelerden tam manası ile faydalanmak isteyen çiftçilerin işlemlerini zamanında yaptırmalarını istedi.
Üyelerin, 2014 yılı anaç sığır desteklemeleri kapsamında, suni tohumlama belgelerini birliğe getirmeleri gerektiğini ifade eden Yalçın, şunları söyledi:
“Üyelerimizin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne giderek hayvan varlığı belgelerini güncelleterek, bize getirmeleri gerekiyor. Satılan, ölen veya işletmede olmayan hayvanların mutlaka İlçe Tarım Müdürlüğü’nden silinmesi gerekiyor, aksi taktirde çiftçimiz birliğe daha fazla para ödemek zorunda kalacağı için mağdur olabilir. Ayrıca 2014 yılında doğan dişi buzağılara S19 brusella aşılarının yaptırılması, bunun yanı sıra aylık süt cetvellerinin ise birliğimize bildirilmesi gerekiyor. Üyelerimizin her türlü işlemlerini zamanında yaptırmalarını ve birliğimize bildirmelerini istiyoruz. Bu vesile ile bereketli ve kazançlı bir yıl diliyorum.”
Kaynak: iha