Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, Ekşikara üzümünün Karaman’ın markası olacağını söyledi.
Muğlu, merkeze bağlı Damlapınar köyünde Muhtarı Rahim Islama ait Bağlardan toplanan Ekşikara üzüm sergilerinde incelemelerde bulundu. Ekşikara üzümünün çok yararlı özelliklerinin bulunduğunu belirten Muğlu, güneş de doğal olarak kurutulan, kan yapıcı özelliğinin yanı sıra enerji deposu olan ekşikara üzümü karaciğerin en iyi dostu ve eklem ağrılarının giderilmesinde bire birdir. İri taneli ve tadı mayhoş olan bu üzüm çeşidi, taze olarak da yenildiği zaman damakta güzel bir tad bırakmaktadır. Ekşikara üzümü Karaman’da çok yoğun olarak yetiştiriliyor. Bağlara ekşikara aşısı yapılıyor. Ziraat Odası olarak bu ürünün tanıtımı için Türkiye pazarında hak ettiği yeri alması adına çalışma başlattık. Ekşikara üzümü tamamen doğal ortamlarda yetişip, kurutulduğu için rakipsiz konumundadır. Elma’da olduğu gibi Ekşikara üzümünde de Karaman kısa sürede marka haline gelecektir" dedi.
Muğlu, ayrıca hasadı başlanan Ekşikara üzümünde de kışın sert geçmesi ve dolu nedeniyle bu yıl arzu edilen verime ulaşılmadığını sözlerine ekledi.
Kaynak: iha