Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nin (KMÜ) yeni dönem kayıtlarının tamamlanmasının ardından öğrenci sayısı 10 bin 910’a ulaştı.
Önlisans öğrenimini tamamlayıp lisans eğitimine devam etmek isteyen öğrencilerin başvurduğu dikey geçiş sınavı ile 65 öğrenci Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesine (KMÜ) kayıt oldu. Başka bir yükseköğretim kurumundan yatay geçiş yoluyla ise 58 öğrenci KMÜ’ye geçiş yaptı. Üniversitede yatay geçiş, dikey geçiş ve BESYO kayıtlarının sona ermesiyle birlikte 2014-2015 eğitim-öğretim döneminde öğrenci sayıları fakültelerde 5 bin 572, yüksekokullarda 843, meslek yüksekokullarında 4 bin 144, enstitülerde ise 351 oldu. KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, öğrencilerin üniversiteler için büyük önem taşıdığına değinerek, “Öğrencilerimiz gerek şehrimizin gerekse üniversitemizin gelişimi için en önemli değerlerimizdendir. Üniversitenin öğrenci odaklı bir bakış açısına sahip olması eğitime de katkı sağlar” dedi.
Rektör Gökmen şöyle devam etti: “Ülkemizin farklı bölgelerinden gelen ve farklı kültürlere sahip olan yeni öğrencilerimiz artık KMÜ ailesinin birer parçası oldular. Üniversite olarak farklılıklara hoşgörü ile yaklaşan, kimsenin ötekileştirilmediği bir anlayışa sahibiz. Eğitim faaliyetlerinin yanı sıra bu özelliği ile sıradan değil, aranan bir üniversite olma yolunda yeni öğrencilerimizin de katılımıyla gelişmeye ve büyümeye devam edeceğiz” dedi.
KMÜ’nün 10 bin 910 olan öğrenci sayısının 25 Eylül’de bitecek olan ek yerleştirmelerle birlikte 11 bin civarında olması bekleniyor.
Kaynak: iha