Dün hayatını kaybeden Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Yenilmez için ilk olarak oda binası önünde bir tören düzenlendi.
Cenazeye Karaman Valisi Murat Koca, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, oda başkanları ile esnaflar ve sevenleri katıldı. Oda Genel Sekreteri Halil İbrahim İncekara, Ahmet Yenilmez’in kısa özgeçmişini okuduğu sırada gözyaşlarına hakim olamazken, Genel Sekreter gibi, bayan oda çalışanları da gözyaşlarına boğuldu. Burada yapılan törenin ardından Yenilmez’in tabutu omuzlara alınarak cenaze namazının kılınacağı Musalla Meydanına götürüldü. Öğle namazına müteakip Musalla’da kılınan cenaze namazına Karaman Valisi Murat Koca, AK Parti Karaman Milletvekili Avukat Mevlüt Akgün, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, ilçe ve belde belediye başkanları, siyasi ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile esnaflar ve vatandaşlar katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Ahmet Yenilmez’in naaşı Hamidiye Mahallesi’ndeki şehir mezarlığında toprağa verildi.
7 yıldır Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı görevini yürüten Ahmet Yenilmez, 17 Ekim Cuma günü Antalya Akdeniz Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde karaciğer nakli ameliyatı olmuş ve bir gün sonra hayatını kaybetmişti.
Kaynak: iha