Kars’ta Amatör Sporlar Konfederasyonu Kars İl Başkanlığı ile Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği ‘Kurumlar arası Futbol Turnuvası’, doktorun hakeme bağırarak üzerine yürümesinin ardından 20 dakika erken bitirildi.
Kars’ta geçen yıl İl Emniyet Müdürlüğü’nün ilkini gerçekleştirdiği, renkli görüntülere sahne olan ve birlik, beraberlik ile dostluğun kazandığını turnuvanın ardından bu yıl ikincisi düzenlendi.
Kurumlar arası Futbol Turnuvasının ikincisi Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Kars İl Başkanlığı ile Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ortaklaşa düzenlediği karşılaşmada Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı ile Hastane karşı karşıya geldi.
Kafkas Üniversitesi Prof. Dr. Abamüslüm Güven Stadında oynan karşılaşmaya Hastanede oynayan doktor damgasını vurdu. Saha içerisinde agresif davranışlarda bulunan doktor, maçın ikinci devresinde hakemden izinsiz oyundan çıkarak, yanında maça getirdiği ve maçta sıkılarak ağlayan çocuğuyla bir süre ilgilendi. Yaklaşık 5-6 dakika sonra tekrar sahaya gelerek hakemden izinsiz oyuna dahil olan doktora yan hakem müdahale etti. Yan hakemin müdahale ettiği doktor, üzerinden çıkardığı formayı atarak hakeme tehdit ve küfürler savurdu. Hakemi dövmek üzere üzerine yürüyen doktoru sakinleştirmek ise mümkün olmadı. Doktora ayak uyduran hastane yöneticisi ise tansiyonun yükselmesine neden oldu.
Yaklaşık 15 dakika duran ve 1-1 devam eden karşılaşmayı sahada güvenlik olmayınca hakem bitirmek zorunda kaldı. Hakemin karşılaşmayı bitirmesiyle daha de sinirlenen doktor, bu sefer hakeme küfürler savurmaya başladı. Hakemlerin soyunma odasına gitmesiyle olaylar sona erdi.
Konuyla ilgili olarak Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı’ndan yazılı açıklama yapıldı.
Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı’ndan 2. Başkan Ercüment Daşdelen imzasıyla yayınlanan yazılı açıklamada, sahada çıkan olaylar kınandı.
Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi.
“Dostluk, kardeşlik ve fair-play çerçevesinde başlayan ve 1-1 devam eden karşılaşmada yaşanan olay bizleri son derece üzmüştür. Maça çocuğunu getiren, çocuğu ağladığı için maçın orta ve yan hakeminden izin almadan sahayı terk eden doktor, aradan bir müddet geçtikten sonra tekrar sahaya gelerek hakeme sormadan oyuna dahil oldu. Karşılaşmanın yan hakemi maçın orta hakemini uyarınca kıyamet koptu. Kurallar gereği hakemden izin alarak çıkması gereken doktor, hem hakemden izin almadı. Hemde bağırarak, çağırarak karşılaşmayı sabote etti. Bu bizleri son derece üzmüştür. Örnek olması gereken doktorun bu şekilde hareket etmesi düşündürücüdür. Bu bir futbol karşılaşmasıdır. Her sonuç olabilir. Ama doktorun, karşılaşmanın yan hakemine küfür etmesini ve tahditler savurmasının futbolda yeri yoktur. Doktorun yaptığı ne spor ahlakına, ne de doktorluğa yakışır harekettir. Orta hakem ve arkadaşlarının müdahalesine rağmen yan hakeme tehditler savuran doktor, maçında 20 dakika erken bitmesine neden oldu. Gözlemci, hakem ve seyircilerin önünde cereyan eden olaylar, orta hakemin ‘görüş açısı’ yok diyerek maçı 20 dakika erken bitirmesiyle sona erdi. Burada önemli olan galip gelmek, mağlup olmak değil. Burada önemli olan sporun kazanmasıdır. Ama ne yazık ki; hastane maça öyle şartlanmış ki, daha saha ya çıkmadan bir takım dedikodular üretmeye başladı. Sahada kazanamayacakları maçı basın temsilcilerinin oluşturduğu takıma psikolojik baskı yaparak saf dışı bırakmaya çalıştılar. Bununla yetinmeyen hastane hakemlere küfür ederek, tehdit ederek, hakemleri sindirerek oynanması gereken karşılaşmayı 20 dakika erken bitirdi. Karşılaşmanın ilk devresinden itibaren rakibine üstünlük kuran ve bulduğu pozisyonlardan yararlanamayan Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti takımı, penaltıdan yediği golle mağlup duruma düşmesine rağmen baskılarını sürdürerek durumu 1-1 yaptı. İkinci yarıda adeta tek kele oynayan takımımız haksızlığa maruz kalmıştır. Biz karşılaşmanın tekrar gözden geçirilerek, yetkililerin gereğini yapacağını düşünüyoruz.”
Kaynak: iha