Arpaçay Kaymakamlığı’nca geçtiğimiz günlerde açılan fotoğraf sergisinden elde edilen gelirler engellilere verildi.
Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem, daha önce tüm gelirinin engellilere bağışlanacağı açıklanan fotoğraf sergisinden elde edilen gelirle temin edilen çeşitli giysilerle Kars’ta bulunan Engelsiz Yaşam Merkezini ziyaret etti.
Sergi sonucu elde edilen gelirle temin edilen çeşitli hediyeler Kaymakam Faruk Erdem, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turan Muğlu ve Fotoğrafçılık Bölümü Usta Öğreticisi Muhammed Ali Gökçe tarafından Engelsiz Yaşam Merkezindeki bireylere hediye edildi.
Engelsiz Yaşam Merkezi Müdürü Erol Batu ve çalışanlar tarafından karşılanan Erdem, ilk olarak merkezi gezerek yapılan faaliyetler hakkında bilgi aldı. Daha sonrasında kimsesiz ve engellilerin yaşadıkları müstakil evler ziyaret edildi.
Sosyal sorumluluk adına yaptığımız bir faaliyetin meyvelerini bugün arkadaşlarımızla topladık diyen Erdem, “Sergide fotoğrafı bulunan herkes gelemedi ama temsilen bizler buradayız. Gerek Engelsiz Yaşam Merkezi’ndeki günlük kullanım ve eğitim odaları gerekse de yaşamlarını sürdürdükleri müstakil binaları sosyal devlet tanımını çok daha iyi hissettirdi bugün bizlere. Kimsesi olmayan ve bazen ailesinin dahi terk ettiği ya da bakmadığı bireyler burada Devletin şefkatli kolları altında kalıyor. Ziyaretimiz sebebiyle bizlere olan ilgileri bizi hem duygulandırıp hem de sevindirdi” dedi.
Faruk Erdem, “Burada yaşanılan çok farklı bir hayat var. İnsanlar çoğu zaman başına gelmeyince toplumun bu kesiminin varlığını fark edemiyor. Bu nedenle bu gezi çok faydalı oldu. Arpaçay’dan daha geniş katılımlı bir ziyaret düzenleyeceğiz buraya. Amacımız bilmeyenlerin de burayı, bu yaşamı görmesi. Engellilerimiz toplum içerisindeki durumlarından dolayı hassas bir kesimi oluşturuyor ancak; buradaki engellilerimizin kimsesiz olması durumlarını bir kat daha hassas yapıyor. Bu projede yer alan arkadaşlarımı tebrik ediyor, Kurum Müdürü ve çalışanlara da teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Öte yandan, Arpaçay Halk Eğitim Merkezi fotoğrafçılık bölümündeki kursiyerler, çektikleri fotoğrafları engelli bireyler ve kimsesiz çocuklar yararına Kars’ta düzenlenen fotoğraf sergisinde sergilemişti. Sergiden elde edilen gelirin ise engellilere bağışlanacağı açıklanmıştı.
Kaynak: iha