Kars İl Emniyet Müdürlüğü’nce uygulanmakta olan ÇOGEP (Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençlerin Sosyal Koruma ve Destek Programı) projesi kapsamında, Kafkas Üniversitesi öğrencilerine yönelik gezi düzenlendi.
Kars Emniyet Müdürlüğü ile Kafkas Üniversitesi Rektörlüğü’nün işbirliğiyle, bu yıl ikincisi gerçekleştirilen “Beyaz Hüzünden Çanakkale’ye Yolculuk” isimli projeyle, daha önce tarihi yerleri görememiş üniversite öğrencilerinin, Konya’nın tarihi yerleri, Çanakkale şehitliği ve Anıtkabir’i görmeleri, gençlerin tarihi ve kültürel bilgilerinin arttırılması ve milli-manevi birlik ve beraberlik duygularının geliştirilmesine katkı sağlanması amaçlanıyor.
Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü bahçesinde toplanan üniversite öğrencileri sırasıyla Konya’da Mevlana Müzesi ve 80 Binde Devri Alem Parkı, Çanakkale’de Çanakkale Savaşları genel bilgileri, rehber eşliğinde anlatılarak Şehitlik ve Ankara’da Anıtkabir ziyaret ettirildi.
Gezi sonrasında düşüncelerini anlatan öğrenciler, Konya Mevlana Müzesi, Çanakkale Şehitliği ve Anıtkabir’i görmenin her zaman hayalleri olduğunu, ülke ve millet olarak var oluş mücadelesi vermiş olduğumuz Çanakkale savaşının yapıldığı mukaddes toprakları gezip gördükleri için çok mutlu olduklarını belirttiler.
Öğrenciler ayrıca kendilerine bu imkanı sağlayan İl Emniyet Müdürlüğü’ne ve Kafkas Üniversitesi Rektörlüğü’ne de teşekkür ettiler.
Kaynak: iha