Sepetçioğlu Süt ve Süt Ürünleri Tesisinin temel atma töreninde konuşan Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu’ya yatırım yapmak isteyen herkese destek vermeye hazır olduklarını söyledi.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından desteklenen Sepetçioğlu Süt ve Süt Ürünleri Tesisinin temeli, Organize Sanayi Bölgesinde atıldı. Tesisinin temel atma törenine katılan Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, şehir dışından Kastamonu’ya gelerek yatırım yapmak isteyen herkese her türlü desteğe hazır olduklarını ifade ederek, “Yatırım yapmak isteyen herkese her türlü desteği ve kolaylığı veriyoruz. Kastamonu’ya yatırım yapmamaları için hiçbir neden yok. Ulaşım konusunda iyiyiz. Yer konusunda da yardımcı olabiliriz. Yeter ki yatırımcı Kastamonu’ya gelip yatırımı yapsın. Biz bu konuda her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.
Şehri kalkındıracak buna benzer tesislerin Kastamonu’da her zaman kurulmasını teşvik edecekleri söyleyen Başkan Babaş, “Organize Sanayi Bölgesinde, bu işin yapılması hem işletmecilerin kendi açısından hem de ilimiz açısından büyük bir gelişmedir. Ayrıca ticari bağlamda çok ilimize çok büyük faydası vardır. Devletimizin bu işletmelerin geliştirilmesiyle ilgili destekleri var. Burası Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) bir tesis. Bu çok güzel bir şeydir. Çünkü vatandaşlarımızın böyle bir proje yapıp milletimizin hizmetine sınmaları ayrıca mutluluk vericidir. Süt ürünleri Kastamonu için çok önemlidir. Kastamonu’muzun böyle modern bir tesise ihtiyacı vardı. Sepetçioğlu Süt Sanayiyi işleten kardeşlerimiz bu ihtiyacı kapatmış oluyorlar” diye konuştu.
Yatırım yapmak isteyen herkese her türlü kolaylığı ve desteği vereceklerini açıklayan Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Kastamonu’ya artık yatırım yapmamaları için hiçbir neden de yok. Ulaşım konusunda iyiyiz. Yer konusunda da yardımcı olabiliriz. Yeter ki yatırımcı Kastamonu’ya gelip yatırımı yapsın. Biz bu konuda her türlü desteği belediye olarak vermeye hazırız” şeklinde konuştu.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatör Vekili Ramazan Yıldırım ise, Girişimcilerimiz Ali Sakallıoğlu ve Ayhan Sakallıoğlu kardeşlerin sahip olduğu Sepetçioğlu Limited Şirketi halen Kastamonu Yeni Sanayi Sitesindeki üretim merkezlerinde “Sepetçioğlu” markası altında çeşitli süt ürünleri üretmektedirler. Sakallıoğlu kardeşler, mevcut üretim tesislerinde yaklaşık 7 yıldan günümüze ortalama olarak günlük 2,5 ila 3,5 ton süt işlemektedirler” şeklinde konuştu.
Şirketin yeni yatırım projesiyle Kastamonu’nun sürdürülebilir kalkınmasına destek sağlamak için kapasite oluşturmayı hedeflediklerini aktaran Yıldırım, “İşletmesini topluluk standartlarına yükselterek pazar payını genişletmeyi, AB standartlarında üretimiyle ürün çeşitliliğini artırmayı amaçlamaktadır. TKDK olarak yatırımcımıza inşaat işleri, makine- ekipman ve diğer genel harcamaların yatırım tutarının 2 milyon 200 bin TL yüzde 50’sini yani 1milyon 100 bin lirası KDV ve gelir vergisinden de muaf tutularak Avrupa Birliğinden hibe şeklinde verilecektir. Ayrıca yeni tesiste 10 kişiye doğrudan, 40 kişiye dolaylı istihdam oluşturulacaktır” ifadelerini kullandı.
Yıldırım, 12. Çağrı kapsamında kırsal alanda bu sektörde faaliyet gösteren süt üreticilerinin emeğinin değerlendirilmesi noktasında adım atıldığını belirterek, şu ana kadar TKDK’nın desteklediği 150 proje ile 250 kişinin doğrudan istihdamının sağlandığını ve bu sayının yeni alınan projeler ve imzalanan sözleşmelerle 600 kişiyi bulacağını kaydetti.
Sepetçioğlu Süt ve Süt Ürünlerinin sahibi Ali Sakallıoğlu da, tesisinin günlük 15 ton süt işleme kapasitesine sahip olacağını ifade ederek, fabrikanın Organize Sanayi Bölgesinde 5 bin 221 metrekarelik alana inşa edileceğini ve yakın zamanda inşaatın tamamlanmasını beklediklerini söyledi.
Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Babaş ile beraberindekiler, açılış kurdelesini keserek, butona bastılar.
Kaynak: iha