29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulmasıyla başladı.
Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene Vali Orhan Düzgün, Garnizon Komutanı Ali Demiral, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Serdar Altuntuğ, siyasi parti il başkanları, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.
Törende Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı çelenkleri Atatürk Anıtı’na konulduktan sonra saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.
Tören bitiminde açıklama yapan Vali Orhan Düzgün, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. Yılını bu yıl millet olarak tek yürek olarak hep birlikte kutluyoruz. Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolda şehit olan büyüklerimizi rahmetle anıyoruz. Gazilerimizi şükranla anıyoruz. Hayatta olanlara da sağlıklı ve huzurlu ömürler diliyoruz. Cumhuriyetimizin kurulması kadar yaşatılmasında da Cumhuriyet tarihi boyunca hep şehitler verdik. Ben bu vesileyle onları da rahmetle anıyorum” dedi.
Vali Düzgün, “Uzun yıllar dünyaya hükmetmiş olan Türk Milleti, Osmanlı Devletinin son dönemlerinde ülkemizin bulunduğu stratejik konum sebebiyle bazı batılı güçler tarafından ülkemizin üzerinde kirli emeller kirli oyunlar oynanmak istenmiş ve ülkemizin de bazı kesimleri, doğudan, batıdan, kuzeyden, güneyden maalesef işgale başlanmış. Bu işgal sonrasında tabiî ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere onun önderliğinde millet olarak topyekun kurtuluş mücadelesi başlatıldı. Yüz binlerce şehitler vererek değişik cephelerde bu topraklar kan ve gözyaşları ile yoğrularak bu topraklar bize vatan oldu. Böyle olmaya devam edecek. Bizim millet olarak tek yürek olarak, hep birlikte ayrılmadan, farklılıklarımızı birer zenginlik olarak anlayarak birbirimize hoşgörü ile davranarak, çocuklarımız adına geleceğe sağlam adımlarla ilerlememiz gerekir” diye konuştu.
Kaynak: iha