Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesinin spor ve sporcunun dostu olduğunu gerçekleştirmiş olduğu yatırım ve hizmetler tescil ettiğini söyledi.
Şehrin muhtelif semtlerinde 24 sosyal ve spor tesisi, 45 mahallesinde açık alan fitnes aletleri, 67 parkta basketbol sahası ve voleybol sahası bulunduğunu ayrıca 12 okula spor salonu inşa ettiklerini hatırlatan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, spor tesislerine yatırım ve hizmetler sonrası yerel sporcuların ve kulüplerinde belirgin bir yükseliş gözlendiğini kaydetti.
Belediye yatırımları ile sporun herkes tarafından yapılmasına imkân tanındığını profesyonel sporcuların da daha etkin ve verimli çalışmasına imkân tanındığını ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şu açıklama da bulundu:
“Melikgazi Belediyesi olarak her zaman sporun geniş kitlelerce yapılması için yatırım ve hizmetler sunduk. Sonuçta da bunu başardığımıza inanıyorum. Hergün sabahın erken saatlerinde parklarda, açık alan fitnes aletlerinde spor yapanları görüyorum. Ancak bir de profesyonel spor yapanlar var ki bunlarda bizim yerel zenginliğimizdir. Bu açıdan gerek ferdi gerek ise kulüplerde spor yapan ve başarı elde edenleri ödüllendirmek istedik. Çünkü bu ödüllendirme hem sporculara şevk verecek hem de gençleri teşvik edecektir. Bu amaç ile Meclisimizce karar aldık. Bu karar doğrultusunda ilk ödülü Abdullah Gül Üniversitesi Gençlik ve Spor Derneği Kulübü sporculara verilecektir. Özellikle yurt içi ve yurt dışı başarıları ödüllendirilecektir. Meclisimizin almış olduğu bu karardan dolayı Meclis Üyelerine teşekkür ediyorum. Sonuçta Kayserimizde spor yapanlar teşvik edildiği gibi anadolu sporu da ödüllendirilmiş olacaktır “
Kaynak: iha