Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, görevine yeni başlayan Yahyalı Kaymakamı Metin Esen’i makamında ziyaret ederek görevinde başarılar diledi.
Ziyaret esnasında konuşan Esat Öztürk, “Hayırlı uğurlu olsun demek amacıyla buradayız. Malumunuz ilçemiz 6360 sayılı ile Büyükşehir hinterlandında yeni bir belediye oldu. Altı aylık süre içerisinde bunun bereketini gördük. Daha öncede ben görevim itibariyle Büyükşehirde Belediye Başkan yardımcısı olarak çalıştığım için bunun getirdiği güzellikleri biliyorum. Kendi ilçemizde de belediye başkanı olarak insanlarımız teveccüh etmiş oldu. Ben hoş geldiniz demek istiyorum. 36800 nüfuslu ilçemiz, gerçekten coğrafi güzelliklerle bezeli bir ilçe. Ben her zaman söylediğim gibi botanik kütüphanesi diyorum buraya. Hayvancılıkla, Tarımla ve Turizmle ilgili güzelliklerimiz var, madencilikle ilgili güzelliklerimiz var. Bugünlerde biz balımız ile de ön plana çıkmak istiyoruz. Anzer Balına rakibiz diyoruz. Böyle güzel bir ilçeye hoş geldiniz, sefa geldiniz. İnşallah biz 7/24 beraber çalışacağız. Biz Kayseri’de şunu da gördük. Kurumlar arasındaki uyum, kurumlar arasındaki çalışma bereketi de getirmiş oluyor. Bu bereketi insanlarımızda görmüş oluyor. Nihayetinde hizmetimiz insanlığa ve insanlara olduğu için, bunu mülki amirimiz olarak siz, yerel yönetici olarak biz bu huzur ilçesinde görev yapmanın zevkini birlikte yaşayacağız. Sefalar geldiniz hoş geldiniz diyorum" dedi
Göreve yeni başlayan Yahyalı Kaymakamı Metin Esen ise Belediye Başkanı Esat Öztürk’ün ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Hakikaten Kararnamemizin yayınlandığı günden beri Yahyalı’daki vatandaşlarımız teveccüh göstererek seçmiş olduğu Belediye Başkanı olarak, sıcak kanlı saygı değer insanları temsil eden bir belediye başkanı olarak zatıâlilerinizin beni tebrik etmesinden beri, o sıcaklığınızı hissediyorum. Şahsınızdan tüm Yahyalı halkına, bu sıcaklığından dolayı çok teşekkür ediyorum. İlçemizin bir çok güzelliğini söylediniz, bende bu güzelliklere güzel insanlarını eklemek istiyorum" dedi.
Kaymakam Esen, "Güzel coğrafyası, botanik kütüphanesiyle, madenleriyle, tarımıyla, balıyla bu güzel ilçeye hizmet etmenin heyecanını yaşıyorum. Bugünlerde ilçeyi tanımak istiyorum, dediğim gibi zatıâliniz ilçeyi o sıcaklığınızla tanıttınız. Geldiğimde de gördüm ki hakikaten mahalleleriyle beraber çok güzel bir Anadolu ilçesi. İnşallah bu ilçede sizlerle beraber hizmet bizlere nasip olur. Rabbim utandırmadan hizmetlerimizi yapmayı nasip etsin diyorum. İşbirliği ile daha fazla vatandaşımızın memnuniyeti artıracak hizmetleri yapmak için, üzerimize düşecekleri yapmanın heyecanını yaşadığımı bir kez daha paylaşmak istiyorum. İnşallah buradan ayrıldığımız günlerde de bu güzel düşüncelerle ayrılmayı Rabbim nasip etsin. Güzel duygularla, güzellikleri yaşamış olarak Yahyalı’dan ayrılmayı nasip etsin diliyorum. Bizleri üzecek, sizleri üzecek, vatandaşlarımızı üzecek herhangi bir afet görmeden bir sıkıntı yaşamadan görev süremizi tamamlamayı diliyorum. Bir kez daha Yahyalı’ya atandığım için mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Bu vesileyle de zatıâlinizle beraber bütün Yahyalı halkına sevgiler ve saygılar sunuyorum. Şimdiden mübarek bayramlarını tebrik ediyorum" diye konuştu.
Kaynak: iha