İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İHH tarafından koordine edilen ‘Bu Benim Kitabım’ Projesi tanıtıldı. Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, 0-6 yaşın eğitimi tartışmasız bir gerçektir” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İHH tarafından organize edilen ‘Bu Benim Kitabım’ Projesi Şerife Bacı Anaokulu’nda tanıtıldı. Törene, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, İHH Temsilcisi Hatice Kurt, Şerife Bacı Anaokulu Müdürü Fatma Halkavuk ve veliler katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Şerife Bacı Anaokulu Müdürü Fatma Halkavuk, proje hakkında bilgiler verdi. Halkavuk, “Şerife Bacı Anaokulu 2014-2015 yılında öğretimine başlamıştır. Okulumuzda 6 öğretmen olmak üzere toplamda 10 personel görev yapmaktadır. Okulumuz yeni olmasına rağmen 88 tane kaydımız vardır. Halen kayıtlarımız devam etmektedir. Önceki yıl sayın milli eğitim müdürümüzün destekleri ile yapmış olduğumuz ‘Bu benim kitabım’ projesine vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ediyorum. Bu yıl başlayan ve bizi çok derinden etkileyen İHH ile İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün imzaladığı protokol ile hayata geçen Her Sınıfın Yetim Bir Kardeşi Var Projesi’ne bizimde çorbada bir tuzumuz olsun diyerek öğretmenlerimiz ve sınıflarımız adına sonuna kadar desteğimizi vermek istiyoruz. Bu Benim Kitabım projesinin en önemli tarafı okul öncesi dönemde kitap okumanın önemini artırmak, kitap sevgisini kazandırmak ve sosyal, duygusal gelişimlerini desteklemektir” dedi.
İHH Temsilcisi Hatice Kurt ise, “Toplumun ilk yapı taşı çocuklarla başlıyor. 0-6 yaş bir çocuğa karakter gelişiminde çok önemli bir yaş dönemidir. Bu dönemde çocuk ilk önce Allah’ın ilk emri olan okumayı yerine getirecek ve Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var Kampanyası ile sosyal olarak üzerine düşen vazifeyi gerçekleştirecek diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
“0-6 YAŞIN EĞİTİMİ TARTIŞMASIZ BİR GERÇEKTİR”
Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu ise, Milli Eğitim Müdürlüğü olarak eğitim projelerine önem verdiklerini söyledi. Çandıroğlu, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak birçok projeyi başlattık. Bunların içerisinde önem verdiğimiz ve öncelik gösterdiğimiz projeler var. Bunların en başında da okuma projemiz geliyor. Geçen sene Kayseri Okuyor Kampanyası’nı başlattık. Bu kampanya dahilinde ilkokullarımız, ortaokullarımız ve bütün liselerimize okuma saati uygulaması gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.
0-6 yaş grubunun eğitiminin tartışmasız bir gerçek olduğunu belirten Bilal Yılmaz Çandıroğlu, “Anaokuluna geldiğimiz zaman okul öncesi eğitimle alakalı eğitimde kim yazmış, kim çizmişse eğitim ile alakalı kimin bir öngörüsü varsa 0-6 yaş grubunu öncelik açısından her zaman birinci sıraya koyuyoruz. Birçok dünya çapında kabul görmüş eğitimcilerin bir sözü var, ‘2 yaşına kadar çocuğu bana verin, gerisini de siz ne yapıyorsanız yapın’ diyor. 0-6 yaşın eğitimi tartışmasız bir gerçektir. Biz ülke olarak da bunun son yıllarda biraz daha farkına varıyoruz. Bu konuda eğilimler kendini ortaya koyuyor. Bu Benim Kitabım Projesi ile okuma alışkanlığının çocuk yaşta başlamasını öngördük. Çok ciddi veriler ve çok ciddi yansımalar elde ettik. Sadece okuma projesi olarak görmek yanlış olur. Okulla aile işbirliği içerisinde çocuğu eğitime kavuşturuyoruz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından ‘İyilikte Yarışan Sınıflar’ Projesi kapsamında sınıflara kumbaraları verildi. Düzenlenen törende, Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu akıl oyunları sınıfının açtı. Tören, anaokulunun gezilmesi ile sona erdi.
Kaynak: iha