Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss, Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i makamında ziyaret etti. Büyükelçi Kiss, Başkan Çelik’in teknolojik sunumunu ayakta alkışladı.
Macaristan Fahri Konsolosu Osman Şahbaz’ın da katıldığı ziyarette konuşan Başkan Mustafa Çelik, ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirterek güler yüzlü, cana yakın, samimi ve sıcak kanlı olan Büyükelçi Kiss’i Kocasinan’da ağırlamaktan onur duyduğunu ifade etti. Kocasinan Belediye Başkanı seçilmesinden dolayı Başkan Çelik’i tebrik ederek başarılar dileyen Büyükelçi Kiss, "Kardeş şehir protokolü çerçevesinde Kayseri’ye çok sık ziyaretlerim oldu. Kayseri’de yaşanan gelişmeleri ve yenilikleri yakından gözlemledim. Kayseri’nin en önemli belediyesini ziyaret etmek için buradayım. İki ülke arasındaki kardeşlik münasebetine büyük önem veriyoruz. Bu ilişkilerin daha renkli hale gelmesi, ilerletilmesi ve derinleşmesi için çaba gösteriyoruz. Gençlere ve öğrencilere yönelik geliştirdiğiniz projelerin bir bölümüne Macaristan’ı da dahil etmenizi bekliyoruz. Kocasinan’ın çalışkan öğrencilerini Macaristan’da görmek isteriz. Geleceğimizi gençler üzerine kurduğumuzda, onlara kültürlerimizi tanıttığımızda daha müreffeh günlere ulaşabiliriz. Sizi Macaristan’a davet ediyorum” dedi.
Kocasinan’ın Kayseri’nin giriş kapısı konumunda bulunduğunu; Havaalanı, Tren Garı, Otobüs Terminali, Valilik gibi önemli kurumların Kocasinan sınırları içerisinde bulunduğunu vurgulayan Başkan Mustafa Çelik; şehre gelen misafirlere şehri en güzel şekilde sunmak için keyifli bir sorumlulukları olduğunu söyledi. Kayseri’deki gelişimi ve değişimi kurumlar arasında sağlanan işbirliğine bağlayan Başkan Çelik; “Bizim anlayışımızda patronluk yok. Çalışmalarımızı kardeşlik duygusu çerçevesinde yürütüyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana farklı projeler geliştirdik. Bu kapsamda ilçemiz sınırları içerisindeki başarılı lise son sınıf öğrencilerini Avrupa’da bilim müzeleri gezisine götürdük. Yaptığımız bu çalışma Türkiye’de ilk olması bakımından bizim için büyük önem taşıyor. Önümüzdeki yıl gerçekleştireceğimiz geziye Macaristan’ı da dahil edeceğiz” dedi.
En sevdiği hediyenin kitap olduğunun altını çizen Başkan Çelik, Büyükelçi ve konuk heyette bulunanlara Erciyes, Kapılar Çeşmeler ve Kayseri Bezemeleri isimli kitapları hediye etti. Başkan Çelik, ziyaretin ardından tren garında Türk - Macar dostluğunun geliştirilmesi amacıyla Budapeşte’den gelen trene binerek Macar misafirlerle tanıştı.
Kaynak: iha