Kayseri’de kurşunlama olayı ile ilgili olarak bir bağ evinde yapılan aramada otomatik silah, 3 adet tabanca, av tüfeği 11 adet fişek ve çok sayıda mermi ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre Osman Kavuncu Mahallesi’nde M.A.C. ve Y.K.’ya ait iş yeri ve park halinde bulunan otoların kurşunlandığı öğrenildi. Yapılan saldırı sonrasında Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin yaptığı çalışmalarda G.P., R.P., M.Ç., R.D., H.Y., O.Y., T.Ç., E.T., F.G. ve V.D. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı.
Gözaltına alınan G.P. ve R.P. isimli şahısların kullandığı bağ evinde mahkeme kararı ile arama yapan polis ekipleri ruhsatsız 1 adet Uzi marka otomatik silah, 3 adet tabanca, 1 adet av tüfeği, 11 adet MKE 9 mm dolu fişek, 28 adet 7,65 MKE yapımı dolu fişek, 40 adet 12 lik av tüfeği fişeği, 1 adet 12 lik boş kartuş, 1 adet bıçağa el koydu.
Yapılan soruşturma neticesinde gözaltına alınan şahıslardan G.P., R.P., M.Ç., H.Y. ve T.Ç’nin hakkında sevk edildikleri adli makamlarca Denetimli Serbestlik kararı verildiği bildirildi.
Kaynak: iha