Kayseri İletişimciler, Danışmanlar İş adamları Derneği’nin (İDEADER) “İşte Lider Kadınlar” projesinin tanıtımı gerçekleştirildi. Proje ile genç kızların seçtikleri mesleklerde nasıl lider olabilecekleri öğretilecek.
Düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Kayseri İletişimciler, Danışmanlar İş adamları Derneği (İDEADER) Başkanı İrfan Birol "Biz burada İDEADER ve Türk Eğitim Vakfı (TEV ) Kayseri Şubesiyle birlikte bu projeyi yürütüyoruz. Ağırlıklı olarak TEV vakfının öğrencileri bu projenin içinde yer alacaklar. Biz onların çok titizlikle çok özel seçildiklerini biliyoruz. Onun için kalitelerinden hiç kuşkumuz yok toprak olarak da Sabancı Vakfı ve Birleşmiş Milletler bu projeye hayat verdiler. Bahçıvan olarak da İDEADER ve dostluğu hocalarımız var. İDEADER bilindiği gibi 8-10 yıldır bu kentte onlarca projeye Panel. Toplantı, seminer ve konferanslarla imza atmıştır. Bu projenin de bu üç yağını yere basarak çok iyi bir proje olacağına inanıyorum. Bu projenin mimarı her şeyi Demet hanımdır" diye konuştu.
Projenin Eğitim Koordinatörü Demet Kalkmaz “İDEADER olarak yenilik ve değişim dedik ve bundan yola çıkarak 20 genç kızımıza lider kadın yapma yolunu açtık. Projemiz Birleşmiş Milletler İnsan Hakları ortak programı Sabancı Vakfı Hibe programından hibe desteği almaya hak kazandı. Projemizde 20 genç kızımızı üniversite son sınıfında okuyan veya yüksek lisans yapan 20 genç kızımızı hedef kitlemiz olarak seçmiş bulunmaktayız" diyerek şu şekilde konuştu:
"Eğitimlerimiz tamamen pratiğe yönelik olup hissetmek, deneyimlemek ve uygulamak üzerine sonuçlandıracağız. Hedef kitlemizi eğiteceğiz eğittikten sonra neler yapacağız hedef kitlemizin de bir takım görevleri var. Bunlardan bir tanesi geleceğimi ben çiziyorum diyecekler ve hayallerini bizimle paylaşacaklar paylaştıkları hayalleri biz İDEADER olarak kitapçık haline getireceğiz ve yayınlayacağız. İlerde torunları için güzel bir anı olacaktır. Bu anlamda diğer taraftan Kayseri’de hepimizin yakından takip ettiği lider kadınlarımız var konularında gayet iyiler onları burada ki hedef kitlemizle buluşturacağız. Yani bir çeşit geleceğin lider kadınları bu günün lider kadınlarıyla buluşmuş olacak, deneyimlerini paylaşmış olacak Birleşmiş Milletler bu konu da bizi yalnız bırakmadı kadın hakları konusunda bende bir eğitimci göndereceğim ve eğitimleri hedef kitlemizle paylaşacağız. Bizde bunu büyük bir memnuniyetle karşıladık."
Türk Eğitim Vakfı (TEV ) Kayseri Yürütme Kurulu Başkanı Akım Bayrak” Türk Eğitim Vakfı bilgi üreten ve bilgiyi iyi kullanan nesillerin yetiştirilmesinde ve eğitime destek olan bir vakıftır. Bu konuda da önemli çalışmalar yapmış bu güne kadar 210 bin öğrenciyi bursla finanse etmiş yurt dışından da bin 500 öğrenciyi finanse etmiş dolayısıyla Türk eğitim Vakfının hedefi Türk gençliğini bilgi üreten ve bilgiyi iyi kullanan bir noktaya getirmektir" dedi.
Başrak, "Bilgiyi kullanmak ve bilgi üretmek meselesi bana göre Türkiye açısından birinci önemli meseledir. Çünkü Türkiye’nin en temel sıkıntısı bilgiyi satın almaktır ve satın aldığı bilgiyi de kötü kullanmaktır. İDEADER böyle bir projeden bahsedince çok hoşuma gitti. Çünkü dünyada da Türkiye’de de kadınların ekonomik hayat içinde ki yerinin artırılması ülkelerin büyümesi için önemli bir faktördür. Dolayısıyla buna bizimde katkıda bulunmamız gerektiğini düşündük bizim burs alan öğrencilerin yüzde 50 ‘den fazlası kız öğrencilerdir ve başarılı öğrencilerdir. Bu öğrencilerin bu programdan istifade etmeleri yaralı olacağını düşündük" diye konuştu.
Kaynak: iha