Anadolu Harikalar Diyarı içerisinde bulunan Hayvanat Bahçesi Tesis Müdürü İsmail Tamokur, “Kış aylarında hayvanat bahçesinde ayda 20 binden fazla ziyaretçimiz oluyor” dedi.
Yaz aylarında hayvanat bahçesine gelen ziyaretçilerden oldukça memnun olduklarını söyleyen İsmail Tamokur, kış aylarında da hafta sonları grupların hayvanat bahçesini ziyaret ettiğini söyledi. Ayda ortalama 20 binin üzerinde ziyaretçi sayısına ulaştıklarını söyleyen Tamokur, ’’Yaz ayalarında havaların sıcak olmasıo dolayısıyla ziyaretçi akınına uğruyorduk. Şu anda hava şartları olumsuz etkiliyor. Yine de ziyaretçi sayımız iyi durumda. Bu da bizleri çok memnun ediyor. Kış aylarında da olsak güneşli günlerde öğrenciler ağırlıklı geliyor. Gündüz bakım evlerinde ki öğrenciler geliyor. Onlarla birlikte burada sahayı gezdiriyoruz. Hayvanlarımızı tanıtıyoruz" dedi.
Tamokur ayrıca, "Gelen gruplara burada rahberlik hizmeti veriyoruz. İlk önce kısa bir brifing veriyoruz. Daha sonra rehberlik hizmeti veren arkadaşlar ile birlikte bahçemizde geziyoruz. Özellikle çocuklara detaylı bir şekilde anlatmaya çalışıyoruz. Güzel keyifli bir ortam oluyor. Aylık ortalama ziyaretçi sayımız 20 binin üzerindedir” ifadelerini kullandı.
Kaynak: iha