Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin yeni bağlanan ilçelere yapmış olduğu ziyaret ve yatırım toplantılarında tespit edilen sorunların giderilmesi için hizmet atağı başlatıldı. Projeleri tamamlanan yatırımların birbiri ardına ihaleleri yapılıyor.
Büyükşehir Belediyesi ilçelere yapacağı çeşitli yatırımlar için beş ayrı ihale gerçekleştirdi. Yaklaşık maliyeti 4 milyon 90 bin TL olan Sarıoğlan ilçesi ve Palas Mahallesi’ne Kadın ve Gençlik Merkezi yapım işi ihalesine 10 firma katıldı. Yaklaşık bedeli 3 milyon 487 bin TL olan Tomarza ilçesi Kadın ve Gençlik Merkezi İhalesi 10 firmanın, yaklaşık bedeli 2 milyon 769 bin TL olan Yeşilhisar İlçesi Kadın ve Gençlik Merkezi yapım işi ihalesi 12 firmanın, yaklaşık bedeli 3 milyon 140 bin TL olan Yahyalı Kadın ve Gençlik Merkezi yapım işi ihalesi ise 9 firmanın katılımıyla yapıldı.
Öte yandan, Bünyan, Hacılar, Özvatan, Talas ve Kocasinan ilçelerine bağlı mahallelerin yollarına kilitli beton parke, yağmur oluğu taşı ve bordür döşeme yapılması işi de Büyükşehir Belediyesince ihale edildi. Yaklaşık maliyeti 1 milyon 107 bin lira olan ihaleye 6 firma katıldı.
Yaklaşık bedeli 14.6 milyon TL olan beş ayrı ihale, komisyon tarafından tekliflerin incelenmesinin ardından neticelenecek.
Kaynak: iha