Kayseri Ticaret Odası, Kadın Girişimciler Kurulu, Boğaziçi Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ve Garanti Bankası tarafından gerçekleştirilen, Kadın Girişimci Yöneticilik Okulu programının açılış toplantısı yapıldı.
Toplantıda açılış konuşmasını yapan Kayseri Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Ferhat Akmermer, "Ülkemizin gelişimine katkı sağlamak için 2007 yılından itibaren çalışmaya başlayan kadın girişimci kurullarının 81 ilde örgütlendiğini ve sayılarının 6 bine yaklaştığını görmekteyiz" dedi.
Akmermer, "Bu yönü ile Kadın Girişimci Kurullarının, Türkiye çapında etkili çalışmalar yürüten en büyük kadın teşkilatı olduğunu ve onlara destek vermekten de büyük mutluluk duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Kadınlarımız, son yıllarda yalnızca evde eşlerine yardımcı olan, çocuklarının bakımını üstlenen bir görünümden sıyrılmakta ve toplum içinde yeni çehreye kavuşmaktadırlar" diye konuştu.
Akmermer konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
"Yaşanan bu değişim sırasında kadınlarımız, çalışma hayatına atılarak toplum içinde önemli bir yeri olduğunun bilinci ile yaşamını sürdürür hale gelmiştir. Kadın Girişimci Kurullarımız, sadece şehrimizde değil, ülkemizin dört bir yanında daha etkin çalışmalı ve girişimcilik ruhunu on binlerce ve hatta yüzbinlerce kadınımıza kazandırmalıdır.
Zengin olmak ve refah seviyesini artırmak için girişimci sayısını, özellikle de kadın girişimci sayısını artırmak gerekmektedir. Türkiye’nin2013 yılı verilerine göre; 76,6 milyon toplam nüfus içinde erkek nüfusu yüzde 50,2 oranla 38 milyon 473 bin 360 kişi, kadın nüfusu ise yüzde 49,8 oranla 38 milyon 194 bin 504 kişidir. Türkiye’deki 50 milyonun üzerindeki çalışabilir nüfusun yarısının kadın olduğu bilinmektedir. Son yıllarda önemli artışlar olmasına rağmen, Kadınların çalışan nüfus içindeki oranları henüz yüzde 30’lara ulaşabilmiştir. Yani çalışabilecek kadın nüfusunun % 70’i ülkemizde halen atıl durumdadır.
Türkiye’de kadın girişimcilerimizin sayısı, tüm girişimcilerin içinde % 7’si civarındadır. Bu sayıların ve oranların, bugün burada açılışını yaptığımız eğitim çalışması ve benzerleri ile daha da artmasını temenni ediyorum."
TOBB Kayseri İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Sema Karaoğlu ise konuşmasında şunları söyledi:
"Garanti Bankası ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezinin Kayseri İl Kadın Girişimcilerine yönelik kadın girişimci yönetici okulu eğitim programına bugün inşallah başlıyoruz. Kayseri kadın girişimciler kurulu olarak eğitime son derece önem veriyoruz. 2012 Aralık ayında bu yönetime gelen yeni yönetileme de yeni yönetim kuruluna da eğitime verdiğimiz önemi ve desteği göstermek için önce bir eğitim programı ile başlamıştık. Bu doğrultuda hareket edip şimdiye kadar eğitim alabileceğimiz ve verebileceğimiz her noktada paydaş olmaya çalıştık."
Kaynak: iha