Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (KAYMEK) öğretmenleri ile bir araya geldi. Öğretmenlerin rol model olduklarını ifade eden Başkan Özhaseki, çocukların bu bilinçle yetiştirilmesi gerektiğini dile getirdi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, KAYMEK’te görev yapan öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenledikleri etkinliğe katıldı. Programda KAYMEK öğretmenlerinden oluşan koro türküler seslendirdi ve Denizhan Burhan tarafından şiirler okundu.
Programda bir konuşma yaparak öğretmenler gününü kutlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, günümüzde her alanda çok boyutlu bir değişim yaşandığını belirterek, "20 yıldır öyle bir değişim var ki geçtiğimiz neredeyse 800-900 yıla bedel. Böyle hızlı değişimin olduğu ortamda elbette biz de kurumların konumunu gözden geçirmek durumundayız. Ben bir belediye başkanı olarak tüm dünyadaki şehirleri izliyorum, olup biteni takip ediyorum, kendi inancımıza uygun şekilde şehirde neler olması gerektiğini hedef olarak koyup ona doğru gitmeye çalışıyorum. Yıllar önce başladığımız noktayla bugün arasında dağlar kadar fark var" dedi.
Gelişen ve değişen bu dünyada belediye hizmetinin sadece altyapı üst yapıdan ibaret olmadığını vurgulayan Başkan Özhaseki, "Artık kültürün, sanatın, sporun, estetiğin de bu işe dahil edilmesi fikri hepimizde oluştu. Yıllardır bunun mücadelesi içindeyiz. Eğitimi, kültürü önemsiyorum. Çünkü bu işlerin bir sorumluluk olduğunu biliyoruz. Sizlerden bir istirhamım var. Elbette hepiniz kendi bildiklerinizi insanlara aktaracaksınız. Ama bir taraftan da şunu unutmayın ki sizler öğretmensiniz. Bir şahsiyet eğitimi içinde olduğunuzu, bir rol model olduğunuzu bilin. İnsanlar allame gibi insanlara hayran değildir; ama karakter sahibi insanlara hayrandır. Öğretmenlik kutsal bir meslek. Bizim arkadaşlarımız, bizim eğiteceğimiz insanlara iyi örnek olsunlar" diye konuştu.
Başkan Özhaseki konuşmasının sonunda tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü bir kez daha kutladı.
Kaynak: iha