Kayseri Valiliği ile Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından ortaklaşa yürütülen proje kapsamında ’Kayseri Yürüyüş Rotaları ve Turizm Keşif Rehberi’ kitabının tanıtım toplantısı yapıldı.
Kayseri Valiliği konferans salonunda düzenlenen toplantıya, Vali Orhan Düzgün, Vali Yardımcılar, il müdürleri ve sivil toplum kuruluşları katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Orhan Düzgün, "Türkiye en çok turist kabul eden ve en çok turist geliri olan ülkelerin başında geliyor. Kayseri bir ticaret ve sanayi kenti. Buda binlerce yıllık tarihi geçmişi ile beraber aslında Kayseri’nin turizmde de ciddi bir pay alabileceğinin güzel bir göstergesi. Türkiye’ye yılda 35 milyon turist geliyor. Yani bu turistlerden yılda yaklaşık 35 milyar dolar gelir elde ediliyor. Turizmdeki kar marjının sanayi sektörüne göre daha fazla olduğunu söyleyebiliriz. Turizm sektörünün ayrıca istihdama çok ciddi katkısı var. Kayseri’de bilinen restoranların birinde sadece 300 kişi çalışıyor. Kayseri’nin sahip olduğu bu zengin kaynaklarıyla turizmden pay alması için gerekli çalışmaları yürütmeye çalışıyoruz. Bir bölgede turizmin gelişmesi için eksikliklerin giderilmesi gerekiyor. Ulaşım konusunda Kayseri çok kolay ulaşılabilir bir noktada. Kayseri’de yeni oteller açılmaya başladı. Büyükşehir Belediyesi master planı çerçevesinde yeni oteller yapılıyor" diye konuştu.
Düzgün ayrıca, "Şehrin tanıtımı için turizm fuarlarına katılmak önemli. Bundan sonra sonuç alabileceğimiz fuarlara katılmayı hedefliyoruz. Genel olarak baktığımızda Kayseri’ye 1 milyon turist geldiğinde 1 milyar dolar gelir elde edilmiş olacak. Bütün bunlarla ilgili olarak ’Kayseri Yürüyüş Rotaları ve Turizm Keşif Rehberi’ kitabının tanıtımı için bir çalışma içerisine girdik. Bu kitabın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Hazırlanan projenin danışmanı Ersin Demirel ise, "Nice kavimlerin gelip geçtiği rotaların kavşağında yer alan Kayseri, zamanın penceresinde bakarak Anadolu’unun çok farklı yüzlerini keşfedebileceğiniz bölgelerimizden biridir. Bölgede yapılan bitki örtüsü çalışmaları sonucunda 532 tanesi endemik 2 bin 260 adet bitki örtüsü tespit edilmiştir" ifadelerini kulandı.
Demirel ayrıca, ’Kayseri Yürüyüş Rotaları ve Turizm Keşif Rehberi’ kitabı hakkında bilgi verdi.
Kaynak: iha