24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı Atatürk anıtına çelenk bırakıldı. Ardından Vali Orhan Düzgün makamında ziyaret edildi.
Düzenlenen etkinliğe, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, ilçe milli eğitim müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Cumhuriyet Meydanında Atatürk anıtına çelenk bırakılmasının ardından konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, "Bugün 24 Kasım Öğretmenler Gününü idrak ediyoruz. Öğretmenlik çok önemli bir meslek. Tabi biz bu mesleğin sözde kalmasını değil, bütün öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve vatandaşlarımız tarafından idrak edilen bir süreçte bugünü anmayı ümit ediyor ve o şekilde olduğunu düşünüyoruz. Kayseri’de yaklaşık 16 bin 400 öğretmen arkadaşımızla birlikte bu görevi yapıyoruz. Bütün öğretmen arkadaşlarımızın bu gününü kutluyorum" diye konuştu.
Yapılan konuşmanın ardından Vali Orhan Düzgün makamında ziyaret edildi. Ziyarette konuşan Vali Düzgün, "24 Kasım 1928’de Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e başöğretmen ünvanının verilmesinin yıldönümü. Tüm ülkemiz genelinde uzun zamandan beri Öğretmenler Günü olarak kutlanıyor. Tabi öğretmenlik mesleği hepimizin yetişmesinde, çocuklarımızın geleceğe hazırlanmasında çok önemli bir görev. Geleceğimizi aydınlatan çocuklarımız öğretmenlerimizin elinden geçiyor. Öğretmenlik gerçekten çok kutsal bir görev. Hz. Ali ‘Bana Bir Harf Öğretenin 40 Yıl Kölesi Olurum’ diyor. Onun için eğitimin ne kadar önemli olduğunu hepimiz görüyor ve yaşıyoruz. Onun için sizlerin şahsında bütün öğretmenlerin öğretmenler gününü kutluyorum" şeklinde konuştu.
Kaynak: iha