Her yıl olduğu gibi Kurban Bayramı öncesi tüm tedbirleri aldıklarını ve nöbetçi birimler ile vardiya usulü çalışacak ekipler arası koordinasyonunun sağlandığını belirten Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi ilçesi Kurban Hizmetleri Komisyon kararı gereği bir dizi tedbir alındığını söyledi.
Valilik makamınca yapılan toplantıda Melikgazi ilçe sınırları içerisinde 17 ayrı bölgede kurban kesim yeri belirlendiğini ve bu alanların sürekli hizmet vermesine kararlaştırıldığını belirten Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, cadde ve sokaklarda kurul kararı gereği hayvan satışına ve kesimine izin verilmeyeceğini kaydetti.
Kurban kesim alanında belediye olarak tüm tedbirlerin alındığını zabıta, veteriner, temizlik ve sağlık ekiplerin satış süresince görev yapacağını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, “Melikgazi Belediyesi olarak her yıl sürekli olarak düzenli, sağlıklı ve hijyenik ve temiz bir çevrede ve alanda kurban kesim yerleri oluşturuyoruz. Belediyemize ait üstü kapalı semt Pazar yerlerimiz çok amaçlı olup kurban bayramlarında kurban kesim yeri olarak hizmet vermektedir. Kurban kesim yerleri sürekli olarak kesim olduğu sürece deterjanlı su ile yıkanmakta, İlaçlanmakta ve kireçlenmektedir. Halk ve çevre sağlığı bizim önemli ve asli görevlerimiz arasındadır. Kamu kullanıma açık kaldırım, cadde, sokak, park gibi yerlerde kesim yapılmayacaktır. Ayrıca yine sokak ortasında, izinsiz mekanlarda ve gayri sıhhi şartlarda et çekimine izin verilmeyecektir. Etler kasaplar, marketler ve şarküteriler haricinde kıyma yapılması yasaktır” dedi.
Başkan Memduh Büyükkılıç ayrıca, kurban kesim yerlerinin hazır hale getirildiğini, sorunsuz bir bayram için koordineli çalışıldığını, kurban kesim yerlerinin sürekli ilaçlanacağı ve veteriner hekim bulundurulacağını sözlerine ekledi.
Kaynak: iha