AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, çeşitli kurum müdürlerini ziyaret ederek, kurum çalışmaları hakkında brifing aldı.
AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, il yönetim kurulu üyelerinden oluşan bir heyetle birlikte, İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Kılıç, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yunus Karadağ ve İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu’nu makamlarında ziyaret ederek, kurum çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Kayseri de bulundukları süre zarfında kurum ve kuruluşları ziyaret ederek, çalışmalar ve eksikler hakkında bilgi almaya gayret ettiklerini belirten Tamer, ilk olarak, İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Kılıç ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yunus Karadağ’ı ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Tamer, sağlık müdürlüğünün önemli bir konumda bulunduğunu belirterek,"Yeni görevinizde size başarılar diliyorum. Sizden önceki arkadaşlara da verdikleri emekten dolayı teşekkür ediyorum. Bu bir bayrak yarışı. Sizler bu bayrak yarışını daha ileriye götürmek için çalışacaksınız. Kayseri, sağlık turizmi açısından da önemli işlerin başarıldığı bir şehir olarak görülmekte. 2002 yılı öncesinde nitelikli yatak sayısı 7000 civarında iken, bu gün bu rakam 45 bine çıktı. Yapımı devam eden 35 şehir hastanesi ile bu sayıyı 80 bin civarına çekmeyi planlıyoruz. Bu hastanelerin 2-3 yıl içerisinde tamamlanması ile birlikte, modern cihazlarla donatılan hastaneleri halkın hizmetine sunacağız.
Türkiye sağlıkta önemli bir yere geldi. Sağlıkta dönüşüm yasası ile birlikte önemli ilerlemeler kaydedildi. Bir ülkenin sağlıkta ilerlemesini gösteren en büyük nedenlerden bir tanesi o ülkedeki çocuk ve anne ölüm hızları ile gösterilir. 2002 yılındaki çocuk ölüm hızları binde 30’lar civarında iken, bu gün binde 8’ler civarına çekildi. Avrupa ülkelerine baktığımızda da bu oran binde 7-8’ler civarında. Dünya Sağlık Örgütü tarafından da Türkiye bu konuda her zaman örnek olarak gösteriliyor. Anne ölüm hızına baktığımızda da bu da binde 66’lardan bu gün 16-17’lere düştü. Bu sağlıkta önemli bir gelişmedir. Diğer Avrupa ülkelerine baktığımızda bu rakamı 30 yılda gerçekleştirmişler. Ama Türkiye bu rakamı 10 yıl içerisinde gerçekleştirmiş. Kayseri’de doktor arkadaşlarımızdan tutunda sağlık çalışanlarımıza kadar önemli bir görev üstleniyorlar. Siz nezdiniz de tüm arkadaşlarımıza bu çabalarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Kılıç da bu ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Halkımızın sağlıkta beklentisi giderek artıyor. Bu da sağlık çalışanlarının daha aktif olmasını, daha hızlı karar vermesini ve yatırımlarında biran önce tamamlanmasını gerektiriyor. 112 acil hizmetlerinde vaka başına hızımız yüzde 80-90 oranında 10 dakikanın altında. Böyle bir ilde başarılı olmak ve başarıyı korumak önemli ve büyük çaba gerektiriyor. Başarılı olmak istiyorsak bir kere bu seviyenin altına düşmememiz lazım. Bir de sağlık hizmetleri insanların aceleci olduğu, doğru ve eksiksiz istediği, yanlışa yer olmayan bir hizmet. Bunu da gerçekleştirmek nitelikli insan gücünü ve koordinasyonu gerektiriyor." şeklinde konuştu.
Heyet, İl Sağlık Müdürlüğü ziyaretinin ardından, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yunus Karadağ ve İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu’nu da ziyaret ederek, kurumlar hakkında bilgi aldı.
Kaynak: iha