Organize Sanayi Bölgesi (OSB) tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte Kayseri’de bulunan okulların müdürleri bir araya geldi.
Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezinde düzenlenen etkinliğe Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü ve Kayseri’de bulunan okullarda görevli müdürler katıldı. Düzenlenen programda açılış konuşması yapan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükılıç, “24 Kasım Öğretmenler Gününün öğretmenlerimiz için huzur ve hayırla geçmesini diliyorum. Daha nice 24 Kasımlı günler diliyoruz. 24 Kasım diye bir gün ayrılmış olabilir ama öğretmenlerimiz bizim baştacımız. O yüzden biz öğretmenlerimizi bir güne sığdırmak gibi bir anlayışa sahip değiliz. Öğretmenlerimize hayırlı ömürler temenni ediyoruz. Bu anlayış içerisinde tüm belediyelerimizde olduğu gibi biz de 7 tane okul yapmış bir belediyeyiz. Yüzlerce okulun çevre düzenlemesi, 50 civarında okula öğretmenler odası yaptırdık. Okullarımızı önemsiyoruz” diye konuştu.
OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü ise, “24 Kasım Öğretmenler Gününüzü tebrik ediyorum. Bizde bir anlayış vardır. İşte 4 atanın hakkı ödenmez. Anne, baba, öğretmen ve usta. Bizler sanayiciyiz. Belirli bir ürün üretiyoruz. O ürün belli bir müddet sonra yok oluyor ama sizlerin eğitmiş olduğu yavrular sizlere minnet duyuyor. Bizleri yetiştiren hocalar hayatta değil ama onların varisleri olarak devam ediyorsunuz. Biz ürettiğimiz ürünlerle belki yurt ekonomisine katkı sağladığımız için mutluluk duyabiliyoruz ama öğretmenin yaşamış olduğu mutluluğu kelimelerle ifade etme imkanı yoktur. Çünkü her rastladığı yerde ‘hocam’ diyerek önünü ilikleyip saygı duruşunda bulunuyoruz. Bizim ürettiğimiz ürünlerde saygı yok. Sizin eğittiklerinizde bir saygı var. Herhalde sizin mutluluğunuz bizim mutluluğumuzdan daha çoktur” şeklinde konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu da, “24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, Bu mesleği yapmaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum” dedi.
Çandıroğlu ayrıca, belediyelere eğitime verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.
Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı ise, “Bütün öğretmenlerin bu gününü kutluyorum. Dünyadaki bütün ülkeler birbiriyle karşılaştırılırken genellikle üretimle ve gayrisafi milli hasıla ile karşılaştırılırlar. Bunda temel olan şeyde üretimdir. Üretimde önemli olan da emek gücü. Bunda da sanayimiz için de önemli olan ara elemanı. Maalesef Türkiye’miz bu konuda çok aşama katedemedi. Bununda bir takım sebepleri var. Özellikle 1990’lı yılların sonu ve 2000’li yılların başında mesleki eğitimle ilgili olumsuz bir takım gelişmeler oldu. Bu sanayicimizi etkiledi. Zaman zaman sanayicimiz ara eleman bulamama durumuna düştü” ifadelerini kullandı.
Kaynak: iha