Hafta sonu oynanan Kayserispor-Osmanlıspor maçının ardından düzenlenen basın toplantısında, basın mensuplarına hakaret eden ve ölüm tehditleri savuran Osmanlıspor Teknik Direktörü Özköylü’ye Kayseri siyasetinden de tepki geldi.
Kayseri siyasetine damga vuran il başkanları, yaptıkları değerlendirmeler ile Osmanlıspor Teknik Direktörü Osman Özköylü’ye tepki gösterdi. AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden konunun tamamen hatalı olduğunu belirterek, “Baştan aşağıya yanlış bir olay. Sinirle ve öfkeyle Allah göstermesin kalkıp bir şey yapmanın anlamı yok. Her konu sinirlenmeden oturulup tartışılmalı. Elbette bir spor adamının gazeteci ile diyalogu böyle olmamalıydı. Öfkeli bir şekilde yapılan bir iş. Baştan aşağıya yanlış ve hata” dedi.
MHP İl Başkanı Mete Eke ise, özellikle Kayseri’de böyle bir olayın yaşanmış olmasının üzüntü verici olduğunu dile getirerek, “Bir teknik adamın bir basın mensubu ile girdiği bu üslup çok hoş değil. Bir spor adamına yakışmaz. Bu tip şeylerin özellikle Kayseri’miz de yaşanmış olması bizi ayrıca üzmüştür” ifadelerini kullandı.
CHP İl Başkanı Mustafa Ayan da, Türkiye’nin her bir köşesinde yaşanan sorunlar olduğunu belirterek, “Bu sorunların spor camiası içerisinde de yaşanıyor olması kaosun bir göstergesidir” dedi. CHP İl Başkanı Ayan yaptığı açıklamada, “Türkiye’de siyasetin ve tüm kurumların yozlaştığı gibi sporunda yozlaştığının göstergesi. Tribünler boş. Osman Özköylü gibi Kayseri’nin ekmeğini yiyen genç bir hocanın sahadaki çocuğa, tribündeki seyirciye ve basın mensuplarına tavrı bunun göstergesi. Bu iş korkarım ki tribünden sahalara inecek. Daha hoşgörülü olunmalı. Her kurumun olduğu gibi Türk sporunun da krizi var. Bunu her yerde görebiliyoruz. Bu kaosun bu krizin sonucu Osman Özköylü isimli teknik direktörün yaptığı bu kaosun bir parçası. Kayseri şehrinin ekmeğini yemiş Kayseri’nin spor camiasında tanınmışlığı olan bir spor adamının böyle davranmaması gerekirdi. Yakışık almayan bir durum” şeklinde konuştu.
SP Kayseri İl Başkanı Mahmut Arıkan ise, olayın savunulacak hiçbir tarafının olmadığının altını çizerek, SP Kayseri Teşkilatı olarak olayı kınadıklarını söyledi. Arıkan, “Bu iş baştan aşağıya kınanacak bir olay. Basın özgürlüğünün konuşulduğu bir dönemde Osmanlıspor teknik direktörü kimliğinde bir kişinin izlediğimiz hareketleri kınanacak bir olay ve bunu bu olay Bunu kınıyoruz. Kabul edilecek bir durum değil. Hocanın ayrıştırıcı bir tavır tanımasını da şiddetle kınıyoruz” diye konuştu.
Kaynak: iha