Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü’nden bir heyet Kayseri’de yürütülecek projeler konusunda görüş alışverişinde bulunmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’yi ziyaret etti.
Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü, Etüt Proje Yatırım Dairesi Başkan Yardımcısı İsmail Topçu ve beraberindeki TCDD yetkilileri, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile biraraya gelerek Devlet Demiryolları ile ilgili Kayseri’yi ilgilendiren 10 farklı projeyi masaya yatırdı.
Görüşmede öncelikle yeni tren hattı üzerinde yapılması planlanan gar binası ele alındı. Başkan Özhaseki, raylı sistem hattının Belsin’den yeni terminal ve Nuh Naci Yazgan Üniversitesi’ne ulaşacağını belirterek 3 km.lik bu hattı Talas hattı gibi 6 ay gibi kısa sürede bitirebileceklerini dile getirdi ve yeni gar binasının da Nuh Naci Yazgan Üniversitesi yanında olabileceğini kaydetti. Gar binası için bölgenin mülkiyet durumunun ele alındığı toplantıda daha sonra Yeşilhisar-Sarıoğlan banliyö hattı, hızlı tren gibi diğer projelerle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.
Devlet Demiryolları yetkilileri toplantı sonrası Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Beyhan ile projelerin uygulanacağı sahalarda da incelemelerde bulundu.
Kaynak: iha