Türk Eğitim-Sen 1 ve 2 Nolu Şubesi okullardaki müdür atamaları nedeniyle 1 günlük iş bırakma eylemi yaptı.
Kayseri Lisesi önünde toplanan Türk Eğitim-Sen 1 ve 2 Nolu Şube yaptıkları eyleme halay çekerek başladı. Ardından konuşan Türk Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, "Bizler işyerlerimizde hiçbir şekilde baskılara boyun eğmedik. Türk Eğitim-Sen olarak koltuk, makam, mevki derdinde değiliz. Biz sadece adalet istiyoruz. Çıkarılan yönetmelik kişiye has bir yönetmelik olmasın istiyoruz. Yapılan bu baskılar bizi yıldıramayacak" dedi.
Türk Eğitim-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Ali Benli ise, "Bugün Milli Eğitimdeki haksızlıklara, hukuk tanımazlığa, adam kayırmalara karşı isyanın doruğa çıktığı gündür. Bugün Hz. Ömer adaletini elinin tersiyle itenlere, milli eğitimde ayrımcılık kokan uygulamalara, yılların emeğiyle elde edilmiş makamların yandaşlara, torpillilere ’dur’ denildiği gündür. Bugün eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarının tırpalanmasının, öğretmenlerin itibar kaybetmesine neden olan uygulamaların, akademik zam sözü verilmesine rağmen bu sözünün arkasında durmayanların, gelir dağılımındaki adaletsizliğin protesto edildiği gündür" diye konuştu.
Benli ayrıca, "Şuanda 8 bin okul müdürü adeta idam edilmiştir. Okul müdürlerini idam edenler hakkında suç duyurusunda bulunduk. Valiliklere idari soruşturmalar açılması için dilekçeler verdik. Hatta bu tetikçilerle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı da soruşturma başlatıyor. Bakalım bu soruşturmalardan ne sonuç çıkacak? Bu süreçte okul müdürleri ’kendi ekibimi oluşturacağım’ diye düşünmesin. Yani okul müdürlerini görevlendiren irade; müdür baş yardımcılarını, müdür yardımcılarını da belirleyecek, listeler okul müdürlerinin eline tutuşturulacaktır. Görevlendirlen okul müdürleri belirli odaklardan gelen talimatları uygulamak mecburiyetinde kalıp ’emir eri’ konumunda kurtulamayacaktır" şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Türk Eğitim-Sen 1 ve 2 Nolu Şube üyeleri İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yürüdü. Yapılan yürüyüşün ardından müdürlük önünde halaylar çekildi.
Kaynak: iha