Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nin 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Açılışı gerçekleştirildi.
Rektörlük konferans salonunda gerçekleştirilen tören, bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törene Vali Vekili Tolga Toğan, AK Parti Kilis Milletvekili Dr. Fuat Karakuş, protokol üyeleri, Rektör Prof. Dr. İsmail Güvenç, il müdürleri, üniversitenin akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı. Tören üniversitenin tanıtım sinevizyonunun izlenmesiyle devam etti.
Açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. İsmail Güvenç, üniversitede yaşanan fiziksel ve bilimsel gelişmelerden bahsetti. Yaklaşık 8 bin öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Rektör Güvenç, 2013 KPSS sonuçlarına göre Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nde bulunan Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü’nün 55 üniversite arasında 1., İşletme Bölümü’nün 102 üniversite arasında 39., Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nün ise 67 üniversite arasında 21. sırada yer aldığını ifade etti. Üniversitede planlanan projelerden de bahseden Güvenç, “2008 yılında 16-17 bin metrekare olan kapalı alan miktarı bugün % 620 artarak 115 bin metre kareye ulaşmıştır” dedi.
Rektör Güvenç öğrencilere 5K adını verdiği bir öneride de bulundu. Bu öneride Kilis’e gelince mutlaka Kilis 7 Aralık Üniversitesi’ni görmeli, konukseverliği gözlemeli, Kilis tava, katmer ve kaymak tadılmalı dedi ve yeni eğitim - öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.
2014-2015 akademik yılının ilk dersini ise Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mazhar Bağlı verdi.
“Çok kültürlülük ve Birlikte Yaşama” konusunu anlatan Bağlı insanların biyolojik ihtiyaçlarını karşılamak ve mükemmel bir toplumsal sistem kurmak arayışı içinde olduklarını belirtti. “Bireyin var olması, doğası gereği çeşitlilik ve farklılık üzerine kuruludur. Çok kültürlülük, özellikle de siyasi alanda üretilmiş olan tüm deneyimlerin birlikteliğidir” şeklinde konuştu.
Tören, üniversitenin öğretim elemanlarından Okutman Tekin Doğan ve Okutman Özgüç Acun Arslan’ın verdiği müzik dinletisi ile sona erdi.
Kaynak: iha