Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işsizlikle mücadele konusunda çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ederken Kilis’te yeni açılan Elyaf Triko Sanayi Tic.A.Ş. ile “Trikotaj İşçisi” mesleğinde 50 kursiyerin katılımı ile işyeri eğitimi başlatıldı.
Umem Beceri’ 10 Projesi kapsamında 100 kursiyerin katılımı ile “Trikotaj İşçisi” mesleğinde düzenlenecek olan mesleki eğitim kursunun seçmeleri yapıldı.
Mesleki eğitim kursunun 25 Eylül 2014 tarihinde Kilis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde başlayacağı bildirildi.
Pazartesi günü mesai saatleri içerisinde mülakatların yapılması ile birlikte elemanların tespiti noktasında seçmelerde bulunan Çalışma ve İş Kurumu yetkileri ile Elyaf Triko Sanayi Tic.A.Ş. yetkilileri, istihdam edilecek olan kişiler ile yüz yüze mülakatlar gerçekleştirerek istihdam yoluna gidileceği ifade edildi.
Çalışma ve İş Kurumu il Müdürü Mehmet Emin Yücekaya, işsizlik ile mücadele konusunda Çalışma ve İş Kurumu olarak ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını ifade ederek, “Genel Müdürlüğümüzün hazırlamış olduğu yönetmelikler kapsamında UMEM (Uzmanlaşmış Meslek Elemanı) ile ilgili çalışmalarımız hız kazanmış durumda. Elyaf Triko Sanayi Ticaret A.Ş ile yapmış olduğumuz protokol çerçevesinde yüz kişiye kurs vermeyi düşünüyoruz. LC WAICICI ye mal ve hizmet üreten bir triko şirketi aracılığı ile inşallah Kilis’te işsizlikle mücadele noktasında ciddi adımlar atmış oluyoruz. Yaklaşık olarak 350 kişinin istihdam edileceği fabrikada ise Kilis’in işsizlik ile ilgili problemine önemli bir katkı sağlayacaktır” dedi.
Kaynak: iha