Milli Eğitim eski Bakanı Vehbi Dinçerler Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Dinçerler, “Hasan Beyi eskiden tanırım çok çalışkandır. Tuttuğunu koparan bir yapıya sahiptir” dedi.
Ziyaret samimi bir ortamda geçerken eski günler anıldı. Belediye Başkanı Hasan Kara, nazik ziyaretlerinden dolayı Vehbi Dinçerler’e teşekkür etti.
VEHBİ DİNÇERLER KİMDİR
1940 yılında Gaziantep’te doğan Vehbi Dinçerler, İstanbul Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisi olarak mezun oldu. ABD’de Syracuse Üniversitesi’nde Sanayi Mühendisliği yüksek lisansını tamamladı. 1963 - 1972 yılları arasında DPT’de çeşitli kademelerde görev yaptı. Anavatan Partisi’nin ilk kurucu üyelerinden olan Dinçerler, 6 Kasım 1983 seçimlerinde Anavatan Partisi İstanbul Milletvekili olarak TBMM’ye girdi. Üç dönem milletvekilliği yapan Dinçerler, Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Devlet Bakanlığı görevlerini yürüttü. Milletvekilliğinin yanı sıra TBMM’nin uluslararası gruplarından, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Üyesi, ayrıca Avrupa Konseyi Genişletilmiş Başkanlık Divanı ile Bilim ve Teknoloji Komisyonu Üyesi olarak görev yapan Dinçerler, Kuzey Atlantik Asamblesinde Türkiye’yi temsil etti.
Kaynak: iha