Kimse Yok Mu Derneği, Suriyeli mültecilerin çocuklarının eğitim alabilmeleri ve ülkelerinin yeniden inşasında söz sahibi olabilmeleri için Kilis’te Tamasek Eğitim Merkezini açtı.
5 derslikten, bir anasınıfı ve bir bilgisayar sınıfından oluşan merkezde 320 Suriyeli çocuk eğitim alabilecek. Eğitim Merkezi Projesinin hayata geçilmesinde Singapur’da faaliyet gösteren derneklerin oluşturduğu ASRİT Organizasyonu da önemli bir katkı sağladı.
Açılış programında Kimse Yok Mu Derneği adına konuşma yapan Yurtdışı Yardımlar Koordinatörü Yusuf Yıldırım, ülkelerinde yaşanan savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan mültecilerin en büyük problemlerinden birinin de çocuklarına iyi bir eğitim imkanı sağlayamamak olduğunu belirtti.
Yıldırım, "Suriye’deki yaşanan sıkıntılardan sonra Kimse Yok Mu Derneği olarak ilk günden beri Suriyeli kardeşlerimiz için Muhacir Ensar inancıyla onlara ev sahipliği yapmaya çalıştık. Bu manada bu kardeşlerimizin her türlü ihtiyaçlarını düşünürken tabiî ki çocuklar içinde en önemli ihtiyaç eğitimdi. Bu çocukların eğitimsiz kalmaması gerekiyordu. Burada 320 öğrenci kapasiteli bir eğitim merkezi tamamlandı. Öğrenciler burada daha iyi şartlarda eğitim imkanına kavuşmuş oldu" dedi.
Kimse Yok Mu’nun ilk günden itibaren Suriyeli mültecilere yardım ulaştırmaya devam ettiğini söyleyen Yıldırım, "Eğitimli, doğru eğitilmiş gençlerin dünyadaki barışa huzura hizmet edeceğine inanıyoruz. Kardeşlik köprüleri kuracağına inanıyoruz. Bu köprülerden bir tanesi de bu eğitim müessesesi olduğunu düşünüyoruz. Bu manada bu projeye destek veren tüm kardeşlerimize,teşekkür yardımlarımız Suriyeli kardeşlerimiz için devam edecek" dedi
Kaynak: iha