Kırıkkale’de itfaiye haftası Cumhuriyet Meydanında düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Etkinlikler kapsamında düzenlenen tatbikatlar halkın büyük beğenisini kazandı.
25 Eylül 1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası Kırıkkale’de de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kırıkkale Belediyesi İtfaiye filosuna ait araçlarla Cumhuriyet Meydanına giriş yapan itfaiye ekipler ilk olarak açtıkları stantlarda ekipmanlarını halka tanıttı. Daha sonra düzenlenen tatbikatta ise kaza yapan bir araçtan sıkışan yaralı kurtarıldı ve araçta çıkan yangın kısa sürede kontrol altına alındı.
Tatbikatı izleyen Kırıkkale Valisi Ali Kolat, tüm itfaiyecilerin haftasını kutlayarak, “Gerçektende büyük fedakarlık gösteren bu arkadaşlarımızı ve ailelerini tebrik ediyorum. Allah kazadan, beladan esirgesin. İnşallah hem ilimiz, hem ülkemiz ve insanlığımız bu tür kaza ve belalara maruz kalmaz. Kalırsa da mutlaka olmazsa olmaz olarak kabul ettiğimiz bu kurumlara da büyük ihtiyacımız vardır. Ben kendilerini kutluyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum” dedi.
Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ise, “İnsanlar görev yaparken ilk önce fedakarlıklarını gözden geçirsinler. İtfaiye, polis, asker gibi işinin başındaki arkadaşlar en büyük fedakarlıklarını kendilerinden yapıyorlar çünkü canlarını ortaya koyuyorlar. Çünkü bu fevkalade önemli bir hadisedir. Ben bütün itfaiyede görev yapan arkadaşlarımın itfaiye haftasını kutluyorum. Kendilerine ailelileri ile birlikte huzurlu, sağlıklı, başarılı bir hayat diliyorum” şeklinde konuştu.
Kaynak: iha