KIRKLARELİ’nde 54 yaşındaki İbrahim Kurumuş, 56 yaşındaki eşi Sevdiye Kurumuş’u öldürüp 2 yıl boyunca buzdolabında dondurup sakladı. 2 yıl birlikte yaşadığı cesedi bavula koyup, İstanbul Nurtepe’ye getirip ormanlık alana attı. Korkunç cinayet Kurumuş’un kendisini polise ihbar etmesiyle ortaya çıktı.

Kırklareli Kozaklı Köyü’nde yaşayan Sevdiye Kurumuş, çocuk sahibi olamayınca biri kız 2 çocuk evlat edindi. Çocuklarıyla birlikte yaşayan Sevdiye Kurumuş’un bir süre sonra kızı sevgilisiyle kaçıp evlendi. Bu olay üzerine psikolojisi bozulan kadının, bakamadığı gerekçesiyle oğlu alınıp sosyal hizmetlere ait bir yurda yerleştirildi. Yalnız kalan Sevdiye Kurumuş 3 yıl önce o tarihte cezaevinden yeni çıkan İbrahim Kurumuş ile tanıştı. İkili 2011 yılında nikâh masasına oturdu.  

  

Ancak aradan geçen 1 yılın sonunda Sevdiye Kurumuş esrarengiz bir şekilde ortadan kayboldu. İstanbul, Çorlu ve Kırklareli’nde ev ile arazileri bulunan Sevdiye Kurumuş’un kaybolduğunu fark eden olmadı. Talihsiz kadının koca kurbanı olduğu ise İbrahim Kurumuş’un önceki gün polisi aramasıyla ortaya çıktı.

‘BENİ ALDATTIĞI İÇİN ÖLDÜRDÜM’

Esenyurt Pınar Mahallesi’ndeki evinden 155 Polis İmdat Hattı’nı arayan İbrahim Kurumuş, ‘Eşimi öldürdüm’ diyerek kendisini ihbar etti. Eve gelen polis, İbrahim Kurumuş’u gözaltına aldı. Kurumuş ifadesinde “Eşimle Kırklareli’nin Kozaklı Köyü’ndeki evimizde yaşıyorduk. Beni aldattığı için 9 Temmuz 2012 günü tartıştık. Kendimi kaybettim ve boğarak öldürdüm. Daha sonra cesedini buzdolabında sakladım. Yaklaşık 1 ay önce cesedi valize koyarak İstanbul’a getirdim. Boş bir araziye attım. 4-5 gün önce gidip baktığımda cesedin hâlâ orada olduğunu gördüm. Pişman olduğum için de teslim oldum” dedi. İbrahim Kurumuş, Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği’nde verdiği ifadesinde de Edirne’de çalıştığını anlatarak, “Evim Kırklareli’ndeydi ama Edirne’de çalışıyordum. İzinli olduğum bir gün eve geldiğimde, eşimi uygunsuz bir şekilde gördüm. Sinirlendim. Tülbentle boğdum. Sonra evde sakladım. Üzerine battaniye, yorgan attım. Aradan iki yıl geçti. Cesetten kurtulmak istedim. Bir bavula koyup İstanbul’a getirip ormanlık alana attım” dedi. Koca, adliyeye sevk edildi.

CESET ATILAN YERDE BULUNDU

İbrahim Kurumuş, cinayet itirafının ardından cesedi attığı yeri polis ekiplerine gösterdi. Nurtepe’deki ağaçlık alanda dün sabah araştırma yapan polis, Sevdiye Kurumuş’un bavul içindeki cesedini buldu. Ancak talihsiz kadının başı valizin olduğu yere yaklaşık 50 metre mesafede bulunabildi. Sol ayağının da olmadığı belirlenen cesedin ormanlık alana atıldıktan sonra çürüdüğü, başı ile ayağının ise hayvanlar tarafından koparılmış olabileceği belirtildi.

ARAZİLERİ İNTERNETTE SATILIĞA ÇIKMIŞ

Cinayetle ilgili çok yönlü arştırma yapan polis, Sevdiye Kurumuş’un arazilerinin internet üzerinden satışa çıkarıldığını belirledi. Polis, cinayetin nedenini araştırıyor.
Editör: TE Bilişim