Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlık Koruma Vakfı arasında imzalanan işbirliği kapsamında okullarda “Minik Tema ve Yavru Tema” programlarını uygulayarak erozyonu önlemek, toprak, doğayı ve doğal varlıkları koruma ve çevre konularında çocukları bilinçlendirmek amacıyla düzenlenen proje kapsamında Kırşehir’de Cumhuriyet İlkokulu tarafından uygulandı.
Cumhuriyet İlkokulundaki programa, Okul Müdürü Erol Gölbaşı, Tema Vakfı Kırşehir Şubesi başkanı Hülya Coşkuntuna, Kelebekler Anasınıfı Öğretmeni Yasemin Dağlı ve öğrenciler katıldı. Programda, Tema Vakfı Kırşehir Şubesi başkanı Hülya Coşkuntuna öğrencilere Tema rozeti, meşe toprak konulu posterler, gözlem kutusu, çam fidanı, Tema formaları ve Tema kimlik kartları hediye etti.
Minik öğrencilere erozyonla mücadele ve ağaçlanmanın önemini anlatan Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Erol Gölbaşı, “ Bakanlığımız Minik Tema ve Yavru Tema programına İlimizde sadece Cumhuriyet İlkokulu olarak biz müracaatta bulunduk ve okulumuz Kelebekler Anasınıfı Tema Vakfı tarafından uygun bulundu ve çalışmalarımıza başladık. Mayıs ayına kadar yayılarak devam edecek etkinlikler eğitim paketi üç bölümde devam edecektir. Anasınıfı Öğretmenimiz Yasemin Dağlı ve 4.Sınıf Öğretmenimiz Yeter Beyhan hanımefendilere, öğrencilerimize, İlimiz Genç Tema ve Tema Vakfı Yönetim Kurulu Başkan ve üyelerimize, Milli Eğitim Müdürümüze ve bize destek veren herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Kelebekler Ana sınıfı Öğretmeni Yasemin Dağlı bir açıklama yaparak, “Erken çocukluk dönemi insan gelişiminin en hızlı olduğu dönemdir ve çocukların bu dönemdeki deneyimleri, ömür boyu sahip olacakları yaklaşımları, değer yargılarını, davranışları, alışkanlıkları, becerileri ve kimliği belirler. Dolayısıyla hayatın ilk yılları, çocuklara doğa sevgisi kazandırmak ve sürdürülebilirliğe yönelik doğru tutum ve davranışlarını beslemek için iyi bir fırsattır. Bende anasınıfı öğrencilerime bu farkındalığı kazandırmak amacıyla öğrencilerimi Tema Vakfına üye olmaları konusunda destek oldum ve sınıf olarak Tema Vakfına üye olduk. Ve gönüllü Tema sınıfı olduk. Kelebekler Anasınıfı olarak Milli Eğitim Bakanlığımızın ve Tema Vakfının projesi olan “Minik Tema” projesini sınıfımızda uygulanmaya başladık" diye konuştu.
Kaynak: iha