Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, tüm vatandaşların Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.
Başkan Karabacak mesajında, zor şartlar altında Türk halkının verdiği mücadelenin tüm dünyaya örnek teşkil ettiğine vurgu yaparak, mesajında şu görüşlere yer verdi:
"Türkiye Cumhuriyeti, dönemin zor şartları altında Türk halkının vatan sevgisi ve bağımsızlık aşkıyla kurulmuştur. Geçen süreçte zaman zaman bir takım iç ve dış mihrakların hedefi olmasına rağmen çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşma yolunda önemli mesafeler katetmiştir. Özellikle son yıllarda yapılan atılımlarla, ekonomik, siyasi ve sosyal alanda büyük atılımlar gerçekleştiren Türkiye Cumhuriyeti geride kalan 91 yılda hiç olmadığı kadar güçlü bir hale gelmiş ve bölgenin en güçlü ülkesi konumuna gelmiştir. Ülkemiz genelinde olduğu gibi yerel anlamda da son yıllarda önemli bir kalkınma hamlesi gerçekleşmiş,bu gelişmelerden bölgemizde nasibini almış ve büyük projelerle birlikte Kocaeli ve Darıca ilçemiz her anlamda yaşanabilir örnek bir yerleşim merkezi olmuştur. Halkımızın daha iyi şartlarda yaşaması adına yerel yönetimler olarak çalışmalarımız artarak devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Kumandan Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyor, Allah’tan rahmet diliyorum"
Kaynak: iha