Gebze Belediyesi Kültür-Sanat Programları ilahiyatçı-yazar Ömer Döngeloğlu söyleşisiyle devam etti.
Gebze Belediyesi Kültür-Sanat Programları devam ediyor. Gebze Kent Meydanı’nda bulunan kültür merkezinde devam eden programlara Gebzelilerin ilgisi ve katılımı artıyor. Gebze Kültür Merkezi’nde önceki akşam düzenlenen etkinlikte ilahiyatçı-yazar Ömer Döngeloğlu, Gebzelilerle bir araya geldi. Kerbela ve Ehlibeyt sevgisi konusunda Gebzelileri bilgilendiren Döngeloğlu’nun söyleşi öncesinde kısa bir selamlama konuşması yapan ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Kerbela hadisesinde Hazreti Hüseyin ve arkadaşlarının uğruna can verdikleri yol, Hazreti Muhammed Mustafa’nın yoludur. Hazreti Hüseyin Efendimizi ve Kerbela’da şehit olan ehlibeyti şükran, saygı ve rahmetle yad ediyorum. Rabbim birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi daim kılsın inşallah. Dualarımız İslam coğrafyasında akan kardeş kanının bir an önce durması için. Kardeş kanının aktığı yerlere kalıcı barışın ve huzurun biran önce gelmesi için dua edeceğiz. Bugün bizleri engin bilgisiyle aydınlatacak olan değerli hocamız Ömer Döngeloğlu’na da bir kez daha teşekkür ediyorum ” dedi.
Başkan Köşker’in selamlama konuşmasının ardından söyleşine başlayan ilahiyatçı-yazar Ömer Döngeloğlu, Muharrem ayı ve Kerbela’nın İslam ailemi için önemini anlattı. “Kur’an’ın 36-37 ayetlerinde dört haram ay anlatılmıştır. Haram hürmet edilen, saygı gösterilen demektir, bu ayda kan dökülmez. Günümüzde Ortadoğu’da bu aylarda kan dökenlerin cehennemlik olduğunu bilmeliyiz” diyen Ömer Döngeloğlu, “Allah (C.C) insan için yapacağı pek çok güzelliği bu ayda yapmıştır. Bu ay Kerbelaya kadar Yakup Pergamberin gözleri bu ayda açılmıştır. Yakup peygamber balığın karnından bu ayda kurtulmuştur. Bu durum Kerbela’ya kadar böyle gelmiştir. Kerbela’da Ehlibeytten 23 şehit vardır. Kerbela’da şehit edilen Hz.Hasan’ın torunu İmam Şafi kadar Ehlibeyt’i seven başkası olabilir mi. İmam Şafi acısını içine atarak susmuştur” dedi.
Hz. Muhammed (S.A.V.)’in çocukları çok sevdiğini dile getiren Ömer Döngeloğlu sözlerine şöyle devam etti, “Peygamberimiz her konuda olduğu gibi çocukları konusunda da büyük bir sınav vermiştir, altı çocuğunu kendi elleriyle toprağa vermiştir. Sonrasında da torunlarının öldürüleceğini Cebrail Aleyhisellam’dan öğrenmiştir. Hz. Muhammet Veda hacında Kur’an ve Ehlibeyt’e sahip çıkan sapkınlığa düşmez buyurmuştur. Bizler Ehlibeyt sevgisini yüreklerimizde hissetmeliyiz. Peygamberimiz çocuklarını şehit edenleri bile Allah’a (C.C) teslim etmiştir. Biz bu mübarek ayda salavat getirelim, hatim okuyalım ki Peygamberimizin çocukları mutlu olsun” ifadelerini kullandı.
Kaynak: iha